Djelatnici HRT-a Mostar uputili pismo Jadranki Kosor

...autoritetom i ugledom „utječete“ na hrvatske stranke u Hercegovini da konačno jednom zauvijek riješe problem ove medijske kuće.

Naime, HRT Mostar ovih dana obilježava 12 godina postojanja, ali nažalost umjesto da slavimo, mi čekamo 12 neisplaćenih plaća, tu su i godine neuplaćenog mirovinskog i zdravstvenog, te neriješen status. HRT Mostar se trenutačno ne može preregistrirati na sudu, blokiran nam je račun. Nekada je na ovome mediju radilo 60-ak djelatnika, a danas nas je svega 20-ak.

Obraćamo se Vama u matičnoj nam državi, jer u BiH nemamo više kome. Sve hrvatske stranke u BiH su puno obećavale glede našeg problema, no učinile nisu ništa, premda smo uvijek bili dio njihovih predizbornih obećanja, a na račun hrvatskih medija neke stranke su i dobile izbore.

 

Žalosno je promatrati kakav je njihov odnos prema hrvatskom mediju, hrvatskome jeziku, hrvatskim nacionalnim interesima, te prema biračima kojima su obećavali zalaganje za sve navedeno.

 

Molimo Vas da kao PREMIJERKA, kao predsjednica najveće političke stranke HDZ-a, te kao žena i bivša novinarka „utječete“ na predstavnike hrvatskih političkih stranaka u BiH da ako ne mogu i ne žele spasiti JEDINU JAVNU RADIOTELEVIZIJU NA HRVATSKOME JEZIKU U BIH da bar priznaju da su oni odgovorni za njezino gašenje!!!




Srdačan pozdrav!     Hvala na razumijevanju!!!