To je poruka Hrvatima u BiH da se njihov glas čuje, cijeni i prenosi

 To je poruka Hrvatima u BiH da se njihov glas čuje, cijeni i prenosi
Ponovno otvaranje dopisništava HRT-a u Mostaru i Sarajevu dio je projekta pokretanja Petog kanala HRT-a koji je namijenjen Hrvatima u BiH, ali i u drugim zemljama.

Povodom otvaranja dopisništva Hrvatske radiotelevizije voditeljica hrvatske EPP delegacije i potpredsjednica Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Bosnom i Hercegovinom Dubravka Šuica pozdravila je činjenicu da će Hrvati u BiH imati snažan program na materinjem jeziku, javlja Hrvatski Medijski Servis.

„Ovo je veliki dan za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Drago mi je što je Hrvatska radiotelevizija nakon 4 godine ponovo pokrenula dopisništvo u Mostaru i Sarajevu. Izvještavanje o društvenim, gospodarskim, kulturnim, političkim ali i drugim temama ključno je za ostvarenje prava hrvatskih građana u BiH ali i komunikacije s Hrvatima u Hrvatskoj. Uz neumorni rad hrvatske vlade na čelu s premijerom Plenkovićem kao i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu sa Zvonkom Milasom, ovaj potez HRT-a još je jedna poruka Hrvatima u BiH da se njihov glas čuje, cijeni i prenosi. Nadam se da je ovo pravi put ka jednakosti svih triju konstitutivnih naroda."

Zastupnica Šuica od početka mandata ističe važnost uspostave TV kanala na hrvatskom jeziku kao sredstva uspostave jednakosti triju konstitutivnih naroda kroz amandmane na Rezolucije Europskog parlamenta o napretku Bosne i Hercegovine.