DIREKTOR ŠKOLE U MOSTARU OSUĐENIK “Je li nam uzor djeci osoba koja krivotvori dokumentaciju”

Gradsko vijeće Mostar
hercegovina.info

SDA-ov štićenik, ravnatelj osnovne škole koji ima pravomoćnu presudu zbog krivotvorenja dokumentacije nakon Skupštine HNŽ-a danas se spominjao i na Gradskom vijeću Mostara.

SDP-ov Sanel Žuljević u sklopu vijećničkih inicijativa i pitanja upitao je gradonačelnika Marija Kordića kako na čelu škole u Mostaru može biti osoba koja je osuđena.

“Pozdravljam sve prisutne. Imam tri kratka pitanja za gradonačelnika. Prvo se nadovezuje na kolegu Bubala. Zamolio bi gradonačelnika na temelju kojeg je ovlaštenja dostavio mišljenje Vladi HNŽ-a vezano za izmjene zakona o porezu na promet nekretnina gdje se planira osloboditi od prometa prva nekretnina za mlade bračne parove. Drugo pitanje. Planira li gradonačelnik u skladu sa svojim ovlastima planira reagirati na činjenicu da je direktor osnovne škole pravomoćno osuđen, ili se šutnjom odobrava da nam uzor djeci budu pedagozi koji krivotvore dokumente. Treće je pitanje je li gradonačelnik odlukom o povećanju plaća državnim službenicima odradio samo prvi korak povećanja plaća svim ostalim radnicima koji se financiraju iz proračuna”, kazao je Žuljević dodavši da je život poskupio i tetama u vrtiću i ostalima.

Ministru Hadžoviću Hercegovina.info je još 2. ožujka poslala pitanje kako pravomoćno osuđena osoba može biti ravnatelj odgojno obrazovne ustanove, konkretno kako Semir Šejtanić može biti direktor Osnovne škole Mujaga Komadina, a pravomoćno je osuđen zbog krivotvorenja dokumentacije. Hadžović naravno nije odgovorio, i štiti ravnatelja. Podsjetimo, Semir Šejtanić je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Mostaru osuđen na uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zato što je svjesno svojim potpisom ovjerio službenu ispravu kojom je krivotvorio podatke o radnom iskustvu Aldena Kajtaza kao i poslovima koje je obavljao na poziciji nastavnika matematike i fizike u ovoj osnovnoj školi. Temeljem te dokumetacije Kajtaz se zaposlio u federalnom ministarstvu obrazovanja.  Drugi Žuljević iz iste stranke to je pitanje potencirao na Skupštini HNŽ-a.

"Presuđeni ravnatelj škole mora biti smijenjen kao primjer djeci da je falsificiranje neprihvatljivo ponašanje. Danas sam na Skupštini HNŽ tražio da Ministarstvo obrazovanja HNŽ iskoristi svoja zakonska ovlaštenja i smjeni ravnatelja 'OŠ Mujaga Komadina' koji je pravomoćno presuđen zbog krivotvorenja isprave. Sramotno je da od srpnja 2021 godine presuđena osoba upravlja obrazovnom ustanovom", napisao je između ostalog Aner Žuljević.

Međutim, SDA štiti kako Šejtanića, tako i Kajtaza, pa je prvi i dalje direktor, a drugi i dalje tajnik u Federalnom min. obrazovanja temeljem krivotvorene dokumentacije.