DIJANA KVESIĆ Herojski sam pobijedila rak vrata maternice uz pomoć podrške obitelji

Dijana Kvesić, majka četvero djece koja je pobijedila rak vrata maternice poziva sve žene na preventivne preglede i mogućnosti cijepljenja protiv HPV-a. Navela je kako je njezin obiteljski moto jedan citat iz Biblije: "Ne boj se, samo vjeruj". Time se vodila zajedno sa svojom obitelji u borbi protiv raka.

Dijana je svoje kratko svjedočanstvo objavila u sklopu javnozdravstvenog projekta HEROIC. Radi se o edukativnom projektu koji se temelji na suvremenom trendu integrativne onkološke prakse i sverastućeg koncepta življenja s rakom i “preživljavanja” nakon dijagnoze raka.

Ima za cilj javnosti promicati osnaživanje integrirane skrbi onkoloških bolesnika, osvijestiti važnost prevencije nastanka zloćudnih bolesti, dati doprinos očuvanju mentalnog zdravlja te poboljšati reintegraciju i rehabilitaciju onkoloških bolesnika, povezivanjem multidisciplinarnog tima brojnih stručnjaka i karatea kao sporta koji znanstveno dokazano doprinosi psihofizičkom zdravlju i koji bi bio inovativna poveznica u ovom integriranom projektu.