Demir Mahmutćehajić kupio 39 duluma zemlje u Stocu, planira farmu magaraca

magarac

Da je nekadašnji čelnik stolačkog SDP-a Demir Mahmutćehajić kupio veliku količinu zemlje u stolačkom naselju Hodovo govori se već duže vrijeme, uz temeljno popratno hercegovačko pitanje ‘što li će mu tolika zemlja’.

On sam pak potvrđuje da su lokalne priče točne, i da je kupio gotovo 40 duluma zemljišta.

"Već dugo obrađujem zemlju pokojnog pradide u Vela Luci, na otoku Korčuli. To su uglavnom stare masline. Pravimo, i prodajemo, odlično maslinovo ulje. Od oca sam nasljedio imanje na kojem držimo kokoš nosilice. To je slobodni, ili domaći uzgoj. Od oca sam nasljedio i plantažu smilja, koju je on zasadio na iznajmljenoj zemlji. Nastavili smo raditi sa smiljem, destiliramo ulje i prodajemo. Sad sam kupio 39 duluma zemlje na Hodovu. Uglavnom pašnjak i niska šuma. Sa prijateljima u Zagrebu se dogovaram da zajedno pokrenemo farmu magarica. Namjera nam je da mlijeko plasiramo na europsko tržište. Imam veliku obitelj i svi radimo sve, pa nam trenutno ne treba radnika. Međutim, ideja sa farmom magarica je da zaposlimo minimalno 7 radnika. Jasno nam je da je kod nas spor birokratski sustav, pa da će realizacija ovog plana potrajati, ali do sada imamo odlično razumijevanje svih nadležnih institucija", ističe Mahmutćehajić.

Protiv Mahmutćehajića se vodio sudski proces pred Općinskim sudom u Čapljini zbog nereda u Stocu 2016., gdje je mu je, kao trećeoptuženom izrečena prvostupanjska zatvorska kazna od godinu i četiri mjeseca zatvora, te novčano 1500 maraka. Upitan o tom dijelu Mahmutćehajić kaže da “jedva čeka da odsluži kaznu i završi sa svime”.