DANAŠNJA SJEDNICA VIJEĆA Salem Marić bi svoje kumče na čelu GIP-a

Salem Marić
Ilustracija

Današnja 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara mogla bi biti zanimljiva jer će se davati prijedlozi za predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva (GIP-a).

Kako saznajemo iz izvora bliskih klubovima naroda u Gradskom vijeću, danas će na 14. sjednici Vijeća Klub Hrvata predložiti magistra prava Marija Čuturića za poziciju predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva, dok će Klub Bošnjaka u Vijeću predložiti Arminu Krvavac koja je kumče predsjednika mostarskog SDA i predsjednika - Salema Marića.

Podsjećamo, već ranije za članove izborog povjerenstva Grada Mostara izabrani su Rifat Zlomušica, Antonio Vrljić, Armina Krvavac, Saša Mavrak, Lidija Petrović, Almir Ćorić i Mario Čuturić, a prva dva člana su sjedila i u prethodnom sazivu GIP-a.

Mandat članova izbornog povjerenstva grada Mostara traje sedam godina i teče od dana davanja suglasnosti Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a tek nakon njihovog imenovanja su moguće žalbe na ovu odluku.

Oporba se na proteklim sjednicama žestoko protivila ovakvom izbornom povjerenstvu, a vjerujemo da ni današnja sjednica neće proteći bez kritika.



Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.