DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI SMIJEŠNO Hrvat naišao na praznu carinu na GP Osoje, rečeno mu da je carinik bio u svatovima pa nije došao

Hrvatska EU granica
Ilustracija

Hrvatski državljanin u nedjelju se vraćao iz BiH u Hrvatsku, a na pokušaj ovjere računa za povrat poreza, na što kao državljanin Hrvatske ima pravo, kazano mu je da carinika nema - bio je u svatovima. 

"U nedjelju 21.08.2022. oko 8:20h ujutro prelazio sam granicu na Graničnom prijelazu Osoje između Posušja i Imotskog (može se provjeriti vjerodostojnost vremena kada sam prešao granicu) odnosno ulazio u Republiku Hrvatsku. Nakon pregleda dokumenata prilikom izlaska iz BIH rekao sam da bih želio ovjeriti račune za kupljenu robu u BIH kako bi ostvario povrat poreza budući da sam hrvatski državljanin. Međutim, granični policajac mi je rekao da trenutno u carinskoj službi nema nikoga i da parkiram sa strane i pričekam da netko dođe. Nakon toga zvao je mobitelom carinike i kako je rekao jedan mu je rekao da nije njegova smjena, a drugi mu se nije javljao na mobitel te ga je onda počeo pravdati riječima da je "noćas bio u svatovima" pa možda zato nije došao na radno mjesto", navodi naš čitatelj Darijan Grubišić.

Pitao je potom granične policajce mogu li mu oni ovjeriti dokumentaciju za povrat poreza jer je morao nastaviti putovanje, međutim oni su mu kazali da su druga ustrojbena jedinica i da nemaju veze s carinom.

"Nakon toga, kada sam shvatio da se ne zna kada će carinik doći, odustao sam od čekanja i nastavio put neobavljena posla. Vezano za navedeno, molio bih odgovore kako je moguće da na graničnom prijelazu carinik ne dođe na posao jer je navodno "bio u svatovima" i mogu li naknadno ostvariti svoje pravo na povrat poreza budući da se radi o propustu carinske službe na graničnom prijelazu Osoje? Posjedujem svu potrebnu dokumentaciju i u slučaju potrebe mogu ju poslati elektronskim putem kako bih ostvario svoja prava. Ovaj mail također šaljem na znanje svim institucijama u BIH, Carinskoj službi Republike Hrvatske, kao i međunarodnim institucijama u BIH te naravno svim relevantnim medijima u BIH kako se navedene stvari nebi ponavljale te kako bi priča dospjela u javnost kao i sankcioniralo nesavjesnog djelatnika koji prima plaću, a ne dolazi na radno mjesto", kaže nam dalje Grubišić. 

On je, osim našoj redakciji, kako je naveo, svoju priču poslao i na druge relevantne adrese. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.