VIDEO  DA NE BI ODGOVARAO U AUSTRIJI Mostarac kosorom napao susjeda, pa policiji proslijedio brata

Teofik Patak kosor Blagaj

Mostarski aktivist Teofik Patak tvrdi da je njegovu obiteljsku imovinu u Blagaju kod Mostara kosorom napao susjed Sanel Kebo, a da stvar bude potpuno bizarna pred zakonom odgovara njegov brat Anel iako nije počinio to kazneno djelo.

Umirovljenik Patak iz naselja Blagaj godinama se bori protiv bespravne gradnje i uništenja tog kraja koji leži na rijeci Buni, a koliko god se bori protiv ilegalne gradnje, toliko godina muku muči s mještanima koji misle da im je babovina sve što zapikiraju pod stranačkim zaleđem. No, ono što je doživio ljetos u dubokoj starosti nije mogao ni sanjati.

Naime, kako tvrdi pred njegova vrata obiteljske kuće gol do pasa s kosorom došao je Sanel Kebo te istom alatkom ili oružjem u ovom slučaju razbio kameru koja se nalazi ispred kuće.


Patak tvrdi da je navikao na njihove verbalne i fizičke prijetnje, uništavanje njegove imovine, razbijanje automobila i sl. no ovaj put ga je posebno iznenadila policijska reakcija. Naš sugovornik ističe da je ovo djelo u policiji priznao Anel Kebo, odnosno Sanelov brat i da je to tako ostalo u policiji unatoč dokaznom materijalu u obliku videozapisa na kojem se vidi da je to Sanel, a ne Anel i da svi u Blagaju razlikuju njih dvojicu.

"Sada osuđeni Anel Kebo, NIJE počinitelj kaznenog djela učinjenog na moju štetu, već SANEL KEBO, brat sada osuđenog Anela Kebe. Slijedom navedenog inzistiram na tome da mi se pojasni kako je došlo do toga da se optuži, pa u konačnici i osudi potpuno druga osoba, a ne ona koja je počinila kaznen djelo na moju štetu. Podsjećam da sam ja, kod prijavljivanja kaznenog djela točno opisao čovjeka koji to uradio", stoji u dopisu koji je Patak uputio Županijskom tužiteljstvu. 

Teofik Patak kosor Blagaj

Ovaj Mostarac naglašava da mu ovo nije prvi put da ima problem s Kebama i da je Sanel već ranije policiji 'proslijedio' brata Anela kad je Teofiku Patku razbio auto nedaleko od njegove obiteljske kuće.

Upitan zbog čega bi Anel priznao Sanelove grijehe, Patak naglašava da je zbog toga jer Sanel živi u Austriji i da se boji da cijeli slučaj ne dođe u tu državu članicu Europske unije u kojoj su građani ipak zaštićeniji te da je nemoguće da netko dolazi s kosorom na vrata, razbija obiteljsku imovinu, bude zabilježen i slobodno hoda.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.