CROATIA LIBERTAS: Nastavlja se etničko čišćenje Hrvata iz Bugojna

... vlastiti stan na koje ima prijeratno rješenje nakon što se vratila s odmora!Više i od mjesec i pol dana traje najnovija agonija Dijane Strujić, supruge Mihovila Strujića, jednog od nasilno odvedenih hrvatskih zatočenika iz logora Armije BiH tijekom protekloga rata u Bugonju. Agonija potrage za nestalim suprugom traje od rujna 1993. godine kada joj je suprug Mihovil nasilno odveden iz logora Prusac.

Najnoviji slučaj, podsjećamo, uzrokovao je Sead Keško koji je početkom kolovoza provalio u stan Dijane Strujić i još uvijek živi u njemu pozivajući se na to da je kao bivši radnik bugojanske „Špedicije" imao pravo na stan koji je dodijeljen nestalom Mihovilu Strujiću, također nekadašnjem zasposleniku istog poduzeća.

Mjesec i pol dana borbe za pravo na imovinu koju je naslijedila od nestalog supruga itekako je, uz višegodišnju bezuspješnu potragu za tijelom nestalog supruga, utjecalo na njezino zdravlje. Policija, pravosuđe ali ni politički predstavnici Bugojna nisu pomogli i nisu proveli zakon koji je na strani gospođe Strujić.

Posebno teška okolnost jeste osnovana sumnja kako je upravo Sead Keško odgovoran za odvođenje njenog supruga, Mihovila Strujića zbog imovinske koristi, odnosno stana koji je danas bespravno uzrupirao.

Cilj Seada Keške i radikalne bošnjačke politike koji stoje iza njega bila upravo ona i njezina imovina. To nastavak ratne politike, nastavak etničkog čišćenja i nastavak politike pretvaranja Federacije u Bošnjački entitet i Hrvata u građane drugog reda.

Tražimo pokretanje odgovornosti lokalnih vlasti, a protiv odgovornih osoba u policiji i pravosuđu općine Bugojno najavljujemo i pokretanje kaznene odgovornosti zbog zloporabe službenih položaja i ovlasti, stoji u priopćenju NO Croatia Libertas.