Čoviću u susjedstvo stiže Bojan Bogdanović, ali i još neke mostarske gazde

Bare
hercegovina.info

Mostarski Beverly Hills – naselje Bare adresa je na kojoj ne može svatko kupiti zemljište, a ni skućiti se. Također, kako se radi o dijelu grada predviđenom za sport i rekreaciju, svaka gradnja je ovdje potupropisna, barem dok je ne ozakoni Gradsko vijeće. 

To gradsko naselje ostalo je oaza u zabetoniranom gradu, kroz njega teče Radobolja, te jamči privatnost i život u zelenilu, o čemu većina Mostaraca samo maštati, pogotovo s obzirom na bespravnu gradnju. 

Uz predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, o čijoj se kući u više navrata pisalo, na Barama je 6 duluma zemljišta kupio najplaćeniji hrvatski sportaš svih vremena – Bojan Bogdanović. Kako se radi o vrhunskom sportašu izvjesno je da bi na tom mjestu nekad u budućnosti mogao niknuti i sportsko-rekreacijski centar, no obitelj nije izlazila u javnost s informacijama o tome.

Zemljište Bojana Bogdanovića je točno preko puta Čovića, te će biti i njegov prvi susjed. 

Čović nije jedini predsjednik HDZ-a koji je za stanovanje izabrao lokaciju Bare. Kao što je poznato na Barama kuću ima i nekadašnji član Predsjedništva i predsjednik HDZ-a BiH Ante Jelavić, koji je zbog sudskih procesa u BiH prebjegao u Hrvatsku. 

Uz njega, na Barama žive i dr. Zdenko i Ljerka Ostojić, a kuću pravi i vlasnik mostarskog Sika Ivan Knezović, koji je u tom dijelu grada kupio nekoliko duluma zemljišta. Tu živi i Marinko Rozić, vlasnik SPC-a Orca. 

Koliko su paprene cijene zemljišta u ovom dijelu grada pokazuje i činjenica da se na oglasnicima može vidjeti oglas gdje vlasnici za 1259 kvadrata zemljišta traže 130 tisuća maraka, što bi bilo preko stotinu maraka po kvadratu.

S obzirom da se radi o Barama, ta cijena je čak i niska, jer se ovdje kvadrat zemljišta plaća 200 km po kvadratu, no upravo iz razloga jer se ovdje ne može dobiti dozvola za gradnju vlasnici su snizili cijenu na stotinjak maraka po kvadratu. Gradske vlasti ovdje ne bi smjele izdavati dozvole za gradnju, no to ih do sada nije spriječavalo u tome (Bijeli Brijeg).

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.