ČOVIĆ SKIDA SVE OSIM SEBE Slijedi HT Mostar, i njima El Presidente naložio ostavke

HT MOSTAR

Nakon Elektroprivrede nalog za ostavke dobio je i HT Mostar, u kojem bi se smjena trebala odigrati ovih dana. Vilimu Primorcu do mirovine je ostalo svega dva mjeseca, pa upućeniji tvrde da je on kolateralna šteta, a da je cilj bio maknuti Marinka Gilju i stvoriti privid da idu svi direktori.

Dva člana uprave u HT Mostaru imenuje Zagreb, pa nije baš jasno kako će smjena ovdje izgledati, budući da Čović zagrebčanima ne može baš naložiti da odstupe. 

Iz HT Mostara nismo mogli dobiti službenu potvrdu informacije da je Dragan Čović dao nalog za ostavke i u ovom poduzeću. Podsjetimo, prekjučer je ostavku dala uprava i direktor Elektroprivrede HZ HB, a danas bi federalna Vlada trebala iste razriješiti i imenovati v.d. ravnatelja. 

Prema našim saznanjima za v.d. direktora ide kum zeta Dragana Čovića Drago Bago. Zet je također u Elektroprivredi od 2015.

Osim vlastitog sebe, kojeg nikako da skloni, Čović ne dira ni u bolnicu, gdje mu ravnatelj Ante Kvesić planira ostati i do kraja ove godine, premda je najavljivao odlazak početkom godine. Zube nije smio pokazati ni Radi Bošnjaku, unatoč istragama o kriminalu u ZZO-u.

Tu je pak na čelu i dalje Bošnjaku bliska osoba, koja protuzakonito, isteklog mandata, ravna Zavodom. 

Čini se da se ni ostavke ne odnose na sve. Neki su ipak predsjedniku više važni, ili ih se više boji. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.