ČOVIĆ NE SUMNJA U JELKU "Iz političkih potreba dodana u optužnicu"

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović kazao je da ne sumnja u nevinost federalne ministrice financija Jelke Milićević, te da su politički razlozi što je ona u zadnji čas uvrštena u optužnicu.

"Apsolutno stojim uz gospođu Milićević, i sve ono što ona radi, a siguran sam da će se vrlo brzo prepoznati da je u zadnji tren iz nekih političkih potreba ona uvrštena u jednu ovakvu optužnicu", kazao je Čović, a opširnije možete poslušati u videu.

Podsjetimo, državno Tužiteljstvo je u petak priopćilo da je podignuta optužnica u predmetu respiratori. Tu su bila tri očekivana i ranije spominjena imena, ali je dodana i Jelka Miličević. Optuženoj Jelki Milićević se stavlja na teret da je počinila kazneno djelo - Nesavjesan rad u službi.
 
Optužnicom se optuženima(Fadil Novalić, Fahrudin Solak, Fikret Hodžić, Jelka Milićević) stavlja na teret počinjenje navedenih kaznenih djela u svezi sa nabavkom 100 komada respiratora u vrijednosti od 10.530.000 maraka, te zaštitne opreme u vrijednosti od 2.900.000 maraka za potrebe borbe protiv korona virusa u Federaciji Bosne i Hercegovine u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće.