ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BRANI UHIĆENOG, a preispituje SIPU I TUŽITELJSTVO: "Radio predano"

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BRANI UHIĆENOG, a preispituje SIPU I TUŽITELJSTVO: "Radio predano"

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uhićenje premijera Fadila Novalića prokomentirao je kao vrlo ozbiljnu situaciji jer je u pitanje privođenje i zadržavanje čovjeka od čijeg rada ovisi dobar dio života u Federaciji BiH.

"Jutros je Vlada FBiH morala otkazati sjednicu, a to se tiče svih ljudi u ovoj zemlji. Ono što nedostaje u ovom trenutku su činjenice, javnost nema činjenice, nisu joj prezentirane, u čemu je, s čim i kako sudjelovao Fadil Novalić. To se javnosti odmah mora priopćiti. Ako postoje činjenice onda je u pitanju teški kriminal, a ako ne postoje činjenice onda je u pitanju instrumentalizacija tužiteljsko policijskih agencija na razini BiH u političke svrhe, što može biti jako opasno po ovu zemlju", prokomentirao je posljednja zbivanja Džaferović.

Pozvao je Tužiteljstvo BiH i SIPA-u da odmah da izađu sa konkretnim činjenicama, podacima o ovom predmetu.

"Ja mislim da je Fadil Novalić strpljivo i predano radio za vrijeme pandemije, kako na zaštiti zdravlja i ljudi, tako i zaštiti ekonomije. Duboko sam uvjeren da njega nema ni u kakvim kriminalnim aktivnostima. Neka me demantiraju", zaključio je on navodeći da se o tim činjenicama nije vodilo računa kad su "poduzimane aktivnosti s premijerom Novalićem.

On je kazao i da ako agencije žele biti kredibilne onda se jednako trebaju odnositi prema svakom predmetu te se zapitao šta je s aferom "Potkivanje".