ČITLUK "S obzirom koliko se poštuju mjere brojke su još i dobre, a s prijavama za cijepljenje i nismo baš zadovoljni"

Dom zdravlja Čitluk Hitna pomoć
Hercegovina.info

Broji pozitivnih osoba na koronavirus i u općini Čitluk u posljednje vrijeme bilježi rast, kao i u cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Tako su u toj općini s današnjim danom 302 aktivna slučaja. Od početka pandemije koronavirus je u Čitluku potvrđen kod 1572 osobe, njih 1243 se uspješno oporavilo, dok je nažalost 27 osoba preminulo.

Ravnateljica Doma zdravlja Čitluk dr. Ozana Medić kaže da je stanje ipak pod kontrolom.

"Imamo dosta novih slučajeva i rast u posljednje vrijeme, upravo kao i u cijelom našem okruženju. Međutim, mogu reći kako situaciju držimo pod kontrolom. S obzirom na to koliko se ne poštuju epidemiološke mjere, brojke su još i dobre. No, treći val zahvatio je i našu općinu i imamo puno posla", kaže dr. Medić.

Zdravstveni djelatnici ipak uspijevaju pokriti sve obaveze.

"Covid prevladava, no mi nismo niti jedan dan prekidali s ostalim zdravstvenim potrebama u našem Domu zdravlja. No sigurno je kako covid zaista iscrpljuje naše djelatnike", ističe.

Što se tiče prijava za cijepljenje dr. Medić ističe kako ne može biti zadovoljna.

"Imamo oko 200 prijavljenih, no sigurno je kako će ih biti još. S tom brojkom i nismo baš zadovoljni. Prva tura cjepiva koja će nam doći je 90 doza i ona ide prema staračkim domovima, a ostatak za pučanstvo. Naši zdravstveni djelatnici jednim dijelom su se cijepili, iako i tu nije bio baš neki prevelik odaziv".

Poput Ljubušaka i neki Čitlučani čekaju s cijepljenjem.

"Ima zainteresiranih pacijenata i za AstraZenecu, ali mogu reći kako ima i onih koji čekaju neko drugo cjepivo. Imali smo također posljednjih dana prijavljenih ljudi, ali su nakon prijava dobili koronu. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati idući tjedan", zaključila je dr. Ozana Medić za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.