ČETIRI MJESECA OD STRADANJA KRSTIĆA Tužiteljstvo kaže ‘analiza je u tijeku’

obitelj Krstić

Četiri mjeseca nakon prometne nesreće na Buni javnost ne zna detalje pogibije obitelji Krstić, ni hoće li i kako odgovarati Mile Doko. Tužiteljstvo mjesecima šalje medijima gotovo identične odgovore, iz kojih se ne razaznaje gotovo ništa konkretno vezano za predmet.

  1. Evo kako to izgleda:
  2.  
  3. 16. siječanj 2023. odgovor Tužiteljstva na naš upit o predmetu:
  4.  

Vezano za vaš upit, u svezi prometne nezgode sa tragičnim posljedicama koja se dogodila dana 24.09.2022. godine u mjestu Buna-Zaton, Grad Mostar, obavještavamo Vas da je Tužiteljstvo HNŽ/K provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju, kao i da su prikupljeni svi subjektivni i objektivni dokazi i to: izjave sudionika, nalazi vještačenja (obdukcija, strojarsko vještačenje motornih vozila, prometno-tehničko vještačenje, medicinsko vještačenje, analiza alkohola u krvi), te da je zaprimljeno policijsko izvješće sa privitcima uz isto. U tijeku je analiza svih prikupljenih dokaza i ostale dokumentacije, dostavljene uz policijsko izvješće, nakon koje analize će Tužiteljstvo donijeti tužiteljsku odluku u ovom predmetu.

21. listopad 2022. odgovor Tužiteljstva na naš upit u predmetu: 

Vezano za Vaš upit, u svezi prometne nezgode koja se dogodila dana 24.09.2022. godine u mjestu Buna-Zaton, obavještavamo Vas da Tužiteljstvo HNŽ/K i dalje poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje, te da su naložena sva neophodna vještačenja, kao i da će se poduzeti i druge istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do ove prometne nezgode sa tragičnim posljedicama. Nakon provedenih vještačenja i prikupljenih drugih dokaza Tužiteljstvo će se moći odrediti o uzrocima i okolnostima pod kojima je došlo do ove tragične prometne nezgode, o čemu ćete biti obaviješteni.

Slične odgovore dobivaju i svi ostali mediji zainteresirani za predmet. Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja se dogodila 24. lipnja 2022. kod Mostara preminule su četiri osobe. Među njima je Mate Primorac koji je udario u Renault obitelji Krstić u kojem su poginuli Boris (1988.), Marijana (1987.) i Roberto (2013.) Krstić, dok je četvrta članica obitelji preživjela. U kontekstu nesreće spominjao se i Mile Doko, te njegovo utrkivanje s Primorcem. Je li ono dokazano i kako će Doko odgovarati još uvijek nitko ne zna.