Čekanja i gužve na Doljanima

Čekanja i gužve na Doljanima
Ilustracija

Zbog održavanja auto utrke na dionici magistralne ceste Vojkovići-Krupac, promet je do 18 sati obustavljen i preusmjeren na lokalnu cestu kroz Vojkoviće. Zbog održavanja utrke 'Sara 5K', večeras od 19:30 do 20 sati doći će do obustave prometa na magistralnoj cesti M-5 u Kiseljaku.

Na cestovnom pravcu Ljubinje-Trebinje (dionici Galičići-Mrkonjići), svaki dan osim nedjelje promet se zbog radova obustavlja u vremenu od 8 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Promet se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 8 do 16 sati. Promet je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

U mjestu Semizovac na dionici Sarajevo-Tuzla u tijeku su radovi na sanaciji mosta preko rijeke Ljubine, zbog čega se prometuje jednom trakom-naizmjenično, uz regulaciju semaforima. Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo na magistralnoj cesti Jošanica-Rajlovac, kao i preko rijeke Drine u Goraždu. Promet je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati prometuje se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povodom vjerskog praznika Kurban-bajrama večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.