ČEKA SE ČOVIĆ Lovrić: Ja sam još u HDZ-u!; Ivić: Nije još gotovo!

Čović Kupres
Ilustracija / hercegovina.info

ŽO HDZ BiH HBŽ isključio je iz stranke aktualnog ministra policije u HBŽ Marija Lovrića, kao i predsjednika OO Kupres Ivana Ivića. Zanimljivo, njih dvojica misle da još uvijek nije sve gotovo, odnosno da će predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović reagirati povodom njihova isključenja. Ne smatraju ni da više nisu članovi HDZ BiH.

„Razlozi isključenja iz stranke su navedeni u odluci koju je potpisao "predsjednik" žup.odbora.U stranci sam od 1999. godine i prema meni sam još u istoj. Stranka ne može razočarati čovjeka, koliko pojedini ljudi u istoj i njihovi postupci. O daljnjim koracima ćemo se očitovati nakon odluke Predsjednika gosp. Dragana Čovića“, kazao je Lovrić. Predsjednik OO Kupres Ivan Ivić također nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da misli kako sve još nije gotovo. „Sačekati ćemo ponedjeljak da vidimo, pa ću onda reći šta imam reći“

Podsjetimo, ŽO HDZ Bosne i Hercegovine HBŽ na sjednici održanoj 9. veljače donio je odluku o stegovnoj odgovornosti, odnosno isključenju predsjednika Općinskog odbora Kupres Ivana Ivića.

Ivić je, sukladno rješenju koje potpisuje Branko Ivković, bezuvjetno isključen iz HDZ-a BiH, a odluka stupa na snagu donošenja, tj. jučer. Isto vrijedi i za Lovrića.

Ivićev grijeh je što je glasovao za imenovanje Vlade HBŽ na čelu s Ivanom Vukadinom, a zbog čega je protiv njega pokrenut stegovni postupak, koji je pokrenuo predsjednik ŽO HDZ BiH HBŽ Branko Ivković. Marijev grijeh je što je u Vukadinovoj vladi prihvatio biti ministar.

Inače, Općinski odbor HDZ BiH Kupres održao je sredinom siječnja sjednicu na kojoj su jednoglasno odbacili inicijativu ŽO HDZ BiH Hercegbosanske županije na čelu s Brankom Ivkovićem o isključenju Ivića i Lovrića.

Predložili su Predsjedništvu HDZ-a BiH na čelu s dr. Draganom Čovićem da raspuste Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegbosanske županije, a taj prijedlog i odbacivanje inicijative za isključivanjem njihovih članova su potpisali svih 17 članova OO HDZ BiH Kupres. Čeka se dakle – Čović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.