ČAMPARA Seka treba otići iz politike, opterećuje Bakira

ČAMPARA Seka treba otići iz politike, opterećuje Bakira
Fena

Sinoć je na FaceTV-ju gostovao ministar unutarnjih poslova FBiH i član predsjedništva SDA Aljoša Čampara, objavljeno je na Face TV.

"Zvizdić i ja smo bili sa Bakirom na ručku, pričali smo o mnogo čemu, spomenuli smo i ovo za Sebiju, i predsjednik se možda slaže s nama u vezi toga. Kažu da zajedno s Dodikom, Čovićem, Fahrom rušim Bakira, a ja nikad u životu nisam vidio Dodika, a Čovića nisam vidio pet godina. Moj odnos s Fahrom je svakome jasan. Nismo imali nikakav kontakt. Ovo je hipokrizija, laži.

Otkud pravo Avdiću (misli na novinara Avdu, op.a.) da Novalića proglasi kriminalcem, a onda kaže da je žrtva procesa. Jel' on sud? Avdić tvrdi da je ono poruka Sebije Izetbegović, govori da je obitelj Izetbegović nalogodavac, da Fadil to nije mogao spriječiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo nije iznijelo takve stvari, otkud njemu pravo?! Jel' mu to Osmica rekao?

"Čim vidim Novalića, reći ću mu: molim te nemoj da te itko brani, ne trebaju ti neprijatelji pored ovakvih prijatelja. Nema šanse da je Novalić uzeo pare i pokušao steći neku korist", rekao je, između ostalog, Čampara, objavio je Face TV.

Žao mi je u kakvu se situaciju Avdić doveo, to su teorije zavjere, pravi monstruozne spletke, priča neistine! Bili smo kućni prijatelji, dolazio je kod mene na ljetovanje u Neum! Ovo što je iznosio graniči sa zdravim razumom. Avdić i Osmica sate provode zajedno, prijatelji su! Ako su Rusi zauzeli sve, Avdić je trebao pitati Osmicu šta je radio kao direktor OSA-e ili se cijelo vrijeme bavio Zvizdićima, Čamparama, Kaplarima da ruše Bakira?! Osmica ima feler s diplomom, polaznik treće godine! To nigdje nema, sramota za BiH, prije svega za Bošnjake! Zar Zlatko Miletić ne bi mogao biti odličan šef OSA-e?

Senad: A što ti ne bi bio direktor OSA-e?

Ja ne mogu biti šef, jer mi zakon ne dozvoljava zbog članstva u stranci! Sve i da hoću da budem, ne mogu! Neću biti ni ministar sigurnosti! Ako Bakir ponudi, odbit ću. Ne znam tko će biti novi ministar sigurnosti!, piše Face TV.