BURNO NA GRANICAMA U Hercegovini uhićen pedofil, Njemica pokušala uzeti dijete. Migrante prevozili u podvozju...

granična policija,BIH,kazneno djelo,uhićenje
Granična policija / migranti

U protekla četiri dana na graničnim prijelazima širom Bosne i Hercegovine uhićeno je devet osoba koje se terete za različita kaznena djela koja su počinile u proteklom razdoblju, a jedan od njih se tereti za kazneno djelo Obljuba s djetetom mlađim od 15 godina. U cilju suzbijanja ilegalnih migracija preko teritorije Bosne i Hercegovine, uhićene su još tri osobe.

"Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje su 10. kolovoza 2023. godine lišili slobode Z.M. (1982.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela Obljuba djeteta mlađeg od 15 godina. Kontroliran je prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci i predat je službenicima Područnog centra sudske policije Trebinje", napisano je u priopćenju Granične policije.

Migranti iz Maroka i Alžira

Radeći na suzbijanju ilegalnih migracija preko teritorije Bosne i Hercegovine, pripadnici Jedinice Granične policije BiH, Brod, dana 10. kolovoza 2023. godine, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, uz pomoć specijalističke opreme otkrili su tri migranta u podvozju prikolice, nacionalne oznake Republike Slovenije.

"Kamionom je upravljao M. D. (1971), državljanin Bosne i Hercegovine. Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske isprave, a daljnjim radom utvrđeno je da se radi o dvojici državljana Alžira i jednom državljaninu Maroka. O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima", napisano je u priopćenju.

Pokušala uzeti dijete

"Dana 09.kolovoza 2023. godine pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška lišili su slobode L.E.R. (1984). Utvrđeno je da je za njom Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog kaznenog djela Oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe. Državljanka Savezne Republike Njemačke i BiH kontrolirana je na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na prijelazu Gradina i predana službenicima MUP-a Kantona Sarajevo", rekli su iz Granične policije.

Dan ranije, 8. kolovoza 2023. godine, službenici ove jedinice lišili su slobode A. Š. (1983.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska postaja Derventa raspisala potragu zbog kaznenog djela teška krađa. Bh. državljanin je kontroliran pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na prijelazu Gradiška i predan službenicima Policijske postaje Derventa.

Pokušao izbjeći zatvorsku kaznu 

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina su jučer, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Rača, lišili slobode H.S. (1968.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog služenja zatvorske kazne. Bh. građanin je predat službenicima Područnog centra sudske policije Bijeljina.

Uhićen i Austrijanac

"Pripadnici Jedinice Kamensko GPBiH, 09. kolovoza 2023.godine, prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Kamensko, lišili su slobode državljanina Republike Austrije P.B. (1971). Utvrđeno je da je Policijska uprava Gradiška za njim raspisala potragu zbog kaznenog djela nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći. On je predat službenicima PU Gradiška", priopćeno je iz Granične policije.

Mladić optužen za proganjanje

Prethodno su pripadnici ove postrojbe 7. kolovoza 2023. godine lišili slobode bh. građanin, N.K. (1996.), jer je utvrđeno da je za njim PU Gradiška raspisala potragu zbog kaznene prijave Djela proganjanje. Kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Prisika i predan službenicima Policijske uprave Livno.

Nakon krađe krenuo preko granice

"Dana 08. kolovoza 2023.godine, na izlazu iz Bosne i Hercegovine, na prijelazu Hum, pripadnici GPBiH Hum lišili su slobode M.Š. (1985.), nakon što je utvrđeno da je Policijska stanica Kiseljak raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela Krađa. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske stanice Kiseljak", rečeno je.

Krenuo na let, pa ga uhitili

"Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 07. kolovoza na letu iz Berlina, lišili su slobode A.P. (1973). Utvrđeno je da ovog bh. građanina potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela Teške tjelesne ozljede. On je predat službenicima Centra sudske policije Tuzlanskog kantona", zaključeno je u priopćenju Granične policije.