BULEVAR Podrum zgrade pretvorili u kavanu, urlaju do sitnih noćnih sati, stanarima život postao pakao

Bulevar restoran

Stanari s adrese Husnije Repca 15 uputili su komunalnoj inspekciji Grada Mostara zahtjev za inspekcijski nadzor u podrumu njihove zgrade. Tvrde da su u njihovu podrumu osobe Romske nacionalnosti otvorile kavanu, odakle do sitnih noćnih sati trešti glazba, čuje s galama, osjeti duhanski dim, a sumnjaju i na druge zakonski nedopustive radnje. 

„Na navedenoj adresi postoji 'ugostiteljski objekt', uzurpirani podrumski prostor stanara Husnije Repca 15. Objekat je do nedavno bio zatvoren, da bi prije par dana(opa.siječanj) u popodnevnim i noćnim satima počeo s radom. Stanare zanima zašto nitko nije pitao stanare za mišljenje otvaranja istog, jesu li za isti provedene sve radnej za dozvolu otvaranja i u koju svrhu  - restoran, kavana, noćni klub“, pišu, između ostalog stanari, a njih 11 je potpisalo zahtjev za inspekcijski nadzor upućen gradskoj inspekciji 27. siječnja, pa ponovno prije nekoliko dana. 

Bulevar restoran

„Svi smo protiv restorana dolje, pa to su zapravo naše podrumske prostorije. Zvali smo policiju, zvali smo inspekciju, želimo samo normalan život. Policija je dva puta dolazila, plaćali su kazne, no opet nastave s radom. Iste osobe su imale sličnu praksu u Ledari, pa su ih stanari izbacili, da bi došli na vrat nama“, kaže jedan od stanara spomenute zgrade. Gradskoj inspekciji uputili smo upit vezano za postupanje na ovoj lokaciji, a odgovor čekamo. 

O buci i nespavanju u više navrata bilo je riječi i na Gradskom vijeću Mostara, gdje je posebno ustrajna vijećnica Boška Ćavar, koja se žali na ugostiteljske objekte u prizemlju njezine zgrade.