BOŽIĆ I NOVA GODINA VRAĆENI U ZENICU Građani tijekom noći uništili plakate koji "nisu dio tradicije" islama i Bošnjaka

zenica, bilboardi, plakati, Nova godina, Božić

Plakat takvog sadržaja izazvao je nepodijeljenu osudu i zgražanje na društvenim mrežama, a već rano jutros oglasili su se i iz Foruma građana Zenice (FGZ)

"Džambo plakat koji je jučer bio postavljen na reklamnom panou između Gradske arene „Husejin Smajlović“ i Tržnog centra „Džananović“, na kojem je pisalo „Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka“, uništen je već tijekom prošle noći", prenosi Fena.

Plakat takvog sadržaja izazvao je nepodijeljenu osudu i zgražanje na društvenim mrežama, a već rano jutros oglasili su se i iz Foruma građana Zenice (FGZ).

NAKON SKANDALOZNE IZJAVE NAČELNIKA BUŽIMA Novi bilboardi osvanuli u Zenici

"S nevjericom smo se suočili sa reklamnim bilbordom u našem gradu „Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka“. Na sjednici Predsjedništva Foruma građana Zenice energično smo osudili ovaj pamflet koji svojom porukom nastoji narušiti vjekovnu simbiozu multietičnosti u našoj Zenici.

Građani Zenice su oduvijek poštovali vjerske praznike svojih ssjeda i međusobno su dijelili radost ovih blagdana. Uvažavalo se da je nacionalni i vjerski identitet osobna stvar", priopćili su iz FGZ-a.

Dodaju kako je indikativno da reklamni bilbordi, na dvije lokacije kod Shoping centra, nemaju naznaku titulara poruke.

"Time se postavlja i otvoreno pitanje na koji se način vrši oglašavanje na blibordima i postoji li neki akt koji regulira ovu vrstu oglašavanja u našem gradu. Pozivamo nadležne organe da hitno reagiraju i uklone ove pamflete, da utvrde aktere i pokrenu pitanje njihove odgovornosti", dodaju iz FGZ-a.