BOŠKOVIĆ Zabrinuti smo za stradalu djevojku, nadamo se da će biti dobro; KORDIĆ Ostanite smireni

Stolac
Hercegovina.info

Štete nakon snažnog potresa koji je pogodio Hercegovinu se još zbrajaju. U Stocu je lakše povrijeđeno više osoba, a teže dvije.

Sve nadležne službe grada na Bregavi su u pripravnosti, na nogama su djelatnici Doma zdravlja, policija, vatrogasci. Kako smo i objavili najgora situacija je u naselju Kukavac, gdje je bio odron stijene, uslijed čega je djevojka 1994. godište teško ozlijeđena. 

„Od dojava koje imamo do sada su oštećenja na starijim zgradama, otpadanje fasada. Imamo jedan odron gdje je kamen oštetio kuću. Dom zdravlja je ozlijeđenu djevojku prebacio za Mostar, stanje nije dobro. Ukućani su također ozlijeđeni, tako da su i oni otišli prema Mostaru. Zabrinuti smo za djevojku koja je stradala u odronu, nadamo se da će to biti dobro. Daj Bože da to bude dobro“, kaže u izjavi za Hercegovina.info gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković. Kada su u pitanju materijalne štete stanje će se znati tek sutra.

„Prikupljamo još informacije s terena, DVD je naterenu, vatrogasci, policija, ovo što sad vidimo stanje je ok. Prometnice smo raščistili i nema fizički vidljivih oštećenja izuzevši ovog odrona“, navodi Bošković. 

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić poziva na smirenost, te poručuje da je situacija u Mostaru mirna. „Sve nadležne službe su u pripravnosti i stoje na raspolaganju građanima. Molimo vas da ostanete smireni“, pozvao je Kordić dodavši da se pozivom na 121 prijave sve poteškoće s kojima se građani susreću. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.