BOŠKA ĆAVAR SVE DALJE OD NS "Voljela bih vidjeti heroja koji će skinuti obilježja naroda u etnički čistim sredinama"

Rupa kneza domagoja
hercegovina.info

Gradska vijećnica u Mostaru Boška Ćavar je komentirala reakciju Naše stranke (NS) na njeno izjašnjavanje o isticanju obilježja na i unutar institucija i ustanova Gradske uprave. Dojam je da je Ćavar sve dalje od članstva u NS-u.

„U Gradskom vijeću Grada Mostara Naša stranka ima dvije vijećnice, Irmu Baraliju i Bošku Ćavar. Irma Baralija je glaspvala za Prijedlog odluke, a Boška Ćavar je bila suzdržana. Irma Baralija je glasovala u skladu sa stavom Naše stranke, Boška Ćavar je odlučila da glasuje u skladu sa svojim osobnim uvjerenjima koja se ovog puta kose s uvjerenjima Naše stranke. Naš stav je da državne institucije moraju pokazivati vlastitu samobitnost i neovisnost u odlučivanju od bilo čijih stranih državnih interesa ili interesa pojedinih kolektivnih identiteta. Tome služe državni simboli i samo oni mogu biti prisutni u državnim institucijama. Ograđujemo se stoga od glasovanja Boške Ćavar, a u skladu s internim procedurama organi Naše stranke će odlučivati o ovom slučaju, utvrditi odgovornost i eventualne sankcije", kazali su iz te stranke.

Ćavar je jučer, 31. listopada, bila suzdržana prilikom izjašnjavanja, glasovanja o ovom pitanju. Prijedlog da budu istaknuti samo državni simboli nije prihvaćen. Iz NS-a su poručili da se "ograđuju" od glasovanja Ćavar. No, brzo je uslijedio njen odgovor NS-u.

"Nisam znala da su se ogradili od mene kao članice. Trebali ste me obavijestiti. Sretno vam u daljem radu", poručila je Ćavar stranačkom rukovodstvu.

Boška Ćavar i na sam dan sjednice Gradskog vijeća oglasila se na svom Facebook profilu naglasivši da je umorna.

"Završena je rasprava o simbolima na javnim mjestima, na području Grada Mostara. Zastavu BiH i Grada Mostara apsolutno podržavam, ali... Voljela bih vidjeti te heroje koji će u etnički čistim sredinama skinuti obilježja naroda koji tu živi. Probale su mi kolege podvaliti kukavičje jaje, širenjem svoje priče, živim principe do kojih držim. Ne diraj me i neću te dirati! Podvaljivanjem svima UZP-a je užasno mizerno...", kazala je jučer.

Ovaj prijedlog dolazi iz redova SDA-a, no budući da nisu imali podršku od koalicijskih partnera (HDZ) s kojima su bili vrlo složni oko prostornog plana na istoj sjednici, na tanak led su navlačili tzv. građanske opcije s puno manje bitnim stvarima od onih kao npr. kako će taj grad izgledati u budućnosti.