Bosanski franjevac Ivo Marković se obrukao u Stankovićevoj emisiji 'Nedjeljom u 2'

fra ivo marković, Nedjeljom u 2, Aleksandar Stanković, otvoreno pismo, braniteljske udruge, Udruge proizašle iz Domovinsko rata
Fra Ivo je poznatiji kao poklonik unitarnog uređenja Bosne i Hercegovine što izaziva veliki otpor hrvatskog naroda i prohrvatskih snaga u BiH koje ga često kritiziraju. Prema njemu su se najžešće kritički odnosili poznati zagrebački profesori hercegovci Nino Raspudić i Ivica Lučić.

Kroz emisiju, fra Ivo koji propagira 'čovjeka' bez obzira kojoj vjeri pripada, imao je niz gafova koji ga ipak otkrivaju kao dosta netolerantnu osobu. Za sarajevskog imama je rekao da se njegovo 'deranje' čuje kroz neku emisiju HTV-a koja je snimana u Sarajevu a Ninu Raspudića je uvrijedio nazivajući ga glupim jer ga je iskritizirao u svojoj kolumni. Naravno, voditelj Stanković ga je upozorio na nekorektno ponašanje nakon čega se ovaj franjevac ispričao rekavši da ga je ponijelo. Također, fra Ivo je iznio izrazito negativne stavove i prema vlč. Zlatku Sudcu kao i hrvatskom pjevaču Thompsonu. Ostaje nejasno zbog čega ovaj franjevac u nekim krugovima uživa reputaciju tolerantne osobe ako molitvu imama naziva deranjem a neke ljude koji ga kritiziraju glupim ?

abcportal.info