BJEGUNAC SE MJESECIMA PRIPREMAO Ivica Mišković vježbao je kako bi pobjegao iz banjolučkog suda

Ivica Mišković
STOP PEDOFILIJI/FACEBOOK/SCREENSHOT

Iako je imao vrlo malo vremena, jer je boravio u pritvoru gdje je režim što se tiče izlazaka i boravka na otvorenom strožiji nego u krugu zatvora, osuđeni pedofil je svaki trenutak boravka na otvorenom koristio kako bi trčao, otkriva izvor Srpskainfo iz pravosuđa.

"Nitko nije pretjerano obraćao pozornost na to što šezdesetčetverogodišnjak trči, ali sada je jasno što mu je bio plan", dodao je izvor iz pravosuđa.

Međutim, ukoliko je sve planirano mjesecima unaprijed, onda su opravdane i sumnje da je Ivica Mišković imao logističku podršku koja mu je omogućila da se sve vrijeme krije ili pobjegne van granica BiH.

Ivica Mišković pobjegao je 7. studenog iz Osnovnog suda u Banjoj luci nakon izricanja prvostupanjske presude kojom je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (9).

Bijeg Miškovića snimilo je nekoliko kamera, a na snimcima se vidi da bjegunac (64) trči mnogo brže nego što se to moglo očekivati od osobe koja ima umjetni kuk i smanjenu pokretljivost u koljenu.

Iako su dvojica sudskih policajaca kritičnog dana bila u pratnji, Miškovića su ostavili u prostoriji samog sa sudskom policajkom, što je on iskoristio i na kraju pobjegao kroz prozor.

Tijekom bijega mu se uspjela jedino suprotstaviti sudska policajka, ali je Mišković udario nanijevši joj ozlijede.

Mišković je policiji prijavljen u veljači 2021. godine zbog zlostavljanja djevojčice (9).

Tada osumnjičeni Mišković uspio je izbjeći uhićenje i pobjeći u Hrvatsku gdje se normalno zaposlio.

Zahvaljujući upornosti majke djevojčice, raspisana je međunarodna potjernica, ali je Mišković iz Hrvatske pobjegao u Njemačku, gdje je na kraju uhićen i izručen pravosuđu Srpske.

Zbog zlostavljanja djevojčice Mišković je osuđen prvostupanjski na četiri godine zatvora, ali ga nakon uhićenja, očekuje novi sudski postupak.

Naime, zbog bijega, ali i napada na službenu osobu, Mišković bi za svako djelo pojedinačno mogao dobiti maksimalno po pet godina zatvora.