BIZARNA SAGA SE NASTAVLJA Tužiteljica se žalila jer je mostarski poštar oslobođen optužbi zbog neisporučene pošte

Poštar

Mostarski poštar i zaposlenik Hrvatske pošte Mostar (D. K.) 17. svibnja oslobođen je optužbi u pomalo bizarnom predmetu gdje je bio optužen za nesavjestan rad u službi zbog neisporučenog pisma. No, ova saga dobiva nastavak jer se Valerija Tomić, postupajuća tužiteljica u ovom slučaju, a inače šefica za gospodarski kriminal, žalila na oslobađajuću presudu Općinskog suda u Mostaru.

Odluka o novoj presudi sad je u rukama Županijskog suda koji oslobađajuću presudu Općinskog suda može potvrditi, oboriti te cijeli slučaj vratiti na ponovni postupak ili sam preinačiti prvotnu odluku.

Podsjetimo, poštar iz Mostara je tužen jer nije isporučio poštu, a prema riječima njegovih kolega, nadređenih i obrane poštar je radio posao onako kako je i trebao.  

Tužiteljica Tomić je u svojoj završnoj riječi navela da se radi o očitom primjeru nesavjesnog rada optuženog, nečinjenju kojim je prouzročio više povreda prava navodno oštećenoj koja je svjedočila i objasnila zbog čega su joj prava uskraćena, a kao posljedica toga je došlo da su sva pismena suda stavljena na oglasnu ploču što je dovelo da je izvršna istraga pravomoćna i slijedi postupak blokade mirovine.

Među završnim riječima Nada Dalipagić, odvjetnica tuženog poštara naglasila je kako je prosto nevjerojatno da je kod ovakvog stanja predmeta i kada je nadređeni potvrdio da je branjenik ispravno postupao na poslu, Tužiteljstvo još uvijek ustrajno na optužnici. Dalipagić je također dodala da se ne može govoriti o nikakvom predumišljaju i kaznenom djelu jer niti je imao ikakve namjere da ošteti nekoga niti se radi o kaznenom djelu te na kraju zatražila oslobađajuću presudu za mostarskog poštara koju je na kraju i dobila odlukom Općinskog suda.

Oslobađajuću presudu 17. svibnja je donio sudac Damir Medić koji naglasio da u cijelom procesu nije bilo elemenata ni za disciplinski ili prekršajni postupak te poštara nakon godinu i pol oslobodio svih optužbi. Valerija Tomić, županijska tužiteljica i šefica za gospodarski kriminal koji cvjeta u županiji, nije se pojavila na izricanju presude.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.