Bivši predsjednik Federacije oslobođen optužbi za primanje mita i posredovanje u zapošljavanju

Bivši predsjednik Federacije oslobođen optužbi za primanje mita i posredovanje u zapošljavanju

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem predsjedniku Federacije BiH /FBiH/ Živku Budimiru i pravosnažno ga oslobodio svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju, objavio je BHRT.

Županijski sud odbio je kao neutemeljenu žalbu županijskog tužitelja i potvrdio raniju presudu Općinskog suda u Sarajevu.

Prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Sarajevu, bivši predsjednik FBiH oslobođen je svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Općinski sud je u srpnju prošle godine prvostupanjskom presudom oslobodio Budimira optužbi da je zloupotrijebio položaj predsjednika FBiH.

On je bio optužen da je od 2011. do 2013. godine sebi i drugima pribavio korist, da je primio dar i protuzakonito posredovao u zapošljavanju.

Tada postupajuća sutkinja Merima Bilić Kurtović rekla je da su tijekom postupka saslušani mnogi svjedoci i pregledani mnogi dokazi, ali da nije bilo dokaza, kako materijalnih, tako i osaobnih koji bi optuženog doveli u vezu sa kaznenim djelom.