FOTO  Biskup Palić predvodio božićnu misu u mostarskoj katedrali

Biskup Palić
FENA

Božićnu misu u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve pred brojnim vjernicima predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Mostarski biskup istaknuo je kako je jedina riječ koja sažima Božić i božićno otajstvo Božja ljubav prema svijetu i čovjeku, prenosi Federalna novinska agencija.

"I od svih religija na svijetu kršćanska vjera je jedina koja navješta da nas Bog toliko voli da je postao jedan od nas. I to nije sve. Bog nas toliko voli da je postao čovjekom u svome sinu Isusu Kristu da umre za nas, kako bismo bili spašeni od grijeha. To je bit kršćanske vjere. Zato na Božić slavimo ulazak svemogućega Boga u ovu našu ljudsku povijest u liku siromašnog i nemoćnog djeteta", naglasio je biskup Palić. Dodao je kako je život bez Boga hladan i besmislen i da to svjedoče i okolnosti u kojima živimo.

"Iz dana u dan suočavamo se da se gubi ravnoteža našega okoliša, da je stabilnost međunarodnog poretka potkopana nasiljem ratovanja, da je dobrobit naše braće i sestara ugrožena nepravdom i zlim nakanama i sebičnim ponašanjem pojedinaca. Suočavamo se s izazovima ekonomskih poteškoća…. I ovo naše slavlje Božića i ova naša liturgijska okupljanja možda je u ovom negostoljubivom i neprijateljskom svijetu mali, ali je veoma učinkoviti znak pobjede svjetla u tami.

Svima vama želim da vas obasja ovo svjetlo i da mir djeteta Isusa zahvati srca svih nas ovoga Božića koji vjerujemo da je u Isusu Kristu Bog došao među nas i nastanio se među nama", poručio je biskup Palić.