BISKUP KOMARICA Božić je odluka Boga da spasi čovjeka

BIH, vjernici, Banja luka, Biskup Franjo Komarica, Božić

Foto: Gorana Jakovljević

Mnogobrojni vjernici katoličke vjeroispovijesti okupili su se danas na svečanoj svetoj božićnoj misi u Katedrali sv. Bonaventure u Banja Luci koju je predvodio Franjo Komarica, biskup banjalučki.

Naglasio je da je Božić veliki božiji dar, ali i veliki izazov i veliko zaduženje za sve koji ga slave, bilo po novom kalendaru, kao danas katolici, ili po starom kalendaru za 13 dana, kao pravoslavci.

Čestitao je Božić svim katolicima koji danas proslavljaju najradosniji praznik, kao i pravoslavcima koji Božić slave za 13 dana.

Čestitkama se pridružila i Dragica Marić iz Banja Luke, koja je prisustvovala svečanoj misi kako bi osjetila malo više božičnog ugođaja. 

"Rođenje Isusa Krista je dan radosti", rekla je ona.

Banjalučanka Manda Radić, koja redovno posjećuje svoju župnu crkvu, a na velike praznike dolazi na mise u katedrali, današnji praznik proslaviće u krugu obitelji, sa prijateljima i susjedima.

"Božić je blagdan mira, radosti i zadovoljstva, sreće i optimizma, dobre volje među ljudima, to je ono što je najvažnije", kaže Zoran Piličić, generalni konzul Hrvatske u Banja Luci, koji je sudjelovao u svečanoj misi s željom da Božić provede sa Hrvatima u Banja Luci, nakon što je noćas bio na ponoćki u svom gradu - Kotor-Varoši.