Biskup Komarica: BiH je tronožac koji se stalno izvrće!

biskup komarica, Biskup Franjo Komarica, BIH, Republika Srpska, Biskup Franjo Komarica, Hrvati u BIH, biskup komarica, biskup komarica, prognanici, povratak, održiv povratak u BiH, hrvatski narod bih, Republika Srpska, Federacija BIH, mons. dr. Franjo Komarica, caritas, zasjedanja Biskupske konferencije BiH, Sarajevo, u prostorijama Biskupskog ordinarijata, biskup komarica, Izjava Komisije Justitie et pax, Komisija Justitia et pax (Pravda i mir), Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, Biskup Franjo Komarica, mons. dr. Franjo Komarica, Hrvati u BIH, Biskup Franjo Komarica, mons. dr. Franjo Komarica, Kolinda Grabar Kitarović, Biskup Franjo Komarica, Hrvati u BIH, knjiga, Banja luka, progon, Biskup Franjo Komarica, Republika Srpska, biskup komarica, BIH, Republika Srpska, Republika Srpska, Biskup Franjo Komarica, mons. dr. Franjo Komarica, biskup komarica, mons. dr. Franjo Komarica, biskup komarica, bh. hrvati, Biskup Franjo Komarica, Dragan Dodig, mons. dr. Franjo Komarica, mons. dr. Franjo Komarica, Bis
'Nažalost, to je tako. Ja mogu samo konstatirati da je međunarodna zajednica mogla učiniti više. Međutim, to je skup interesdžija, a ne netko tko će vam pomoći'', ocijenio je Komarica za ''Oslobođenje''.

Upozoravajući da se u BiH ''kuća gradi na močvari'', on je dodao da ne smatra da je riječ o ''lakrdiji od države'', ali da BiH ''svakako nije normalna država''.

Svoje nezadovoljstvo općim prilikama u BiH Komarica je posebno izrazio na planu povratka Hrvata u Republiku Srpsku i BiH.

Banjalučki biskup uputio je kritike vlastima Banja Luke da ne vode dovoljno računa o ljudskim pravima Hrvata koji žive u tom gradu.

''Ja sam građanin ovoga grada, zadužen za ovu zemlju po savjesti i ne mogu dozvoliti da šutim na nepravde prema nedužnim ljudima koje traju godinama. Nemam pravo biti izdajica samog sebe'', naveo je Komarica.