BIJELA VRPCA Liječnik na posao došao s trakom oko ruke na kojoj piše "necijepljen"

BIJELA VRPCA Liječnik na posao došao s trakom oko ruke na kojoj piše "necijepljen"

Prije nekoliko dana na svoje radno mjesto u sveučilišnu bolnicu St. Josef u Essenu jedan se viši liječnik pojavio s trakom oko ruke na kojoj piše “necijepljen”. Liječniku je smetalo to što je kao necijepljena osoba morao redovito proći PCR test. Htio je ukazati na diskriminaciju necijepljenih osoba, piše magazin Fenix.

No, reakcija uprave bolnice nije tolerirala njegov postupak. U službenom priopćenju su naveli kako se ne slažu sa stajalištem svog liječnika.

"Jako žalimo zbog incidenta. Mora se poštivati ​​subjektivni osjećaj zaposlenika. Međutim, mjesto za izražavanje protesta nije prihvatljivo i uprava bolnice ga neće tolerirati", rekla je glasnogovornica bolnice Corinna Bach.

U bolnici St. Josef je do sada cijepljeno 88 posto zaposlenika. No, kad je riječ o zapošljavanju novih kadrova, Sveučilišna bolnica će uskoro razmatrati samo cijepljene kandidate, priopćeno je iz bolnice.

Liječniku je savjetovano da skine traku. Budući da u Njemačkoj trenutačno nije na snazi obveza cijepljenja, necijepljeni djelatnici bolnice moraju se testirati PCR testovima, zaključuje Fenix. Bijela vrpca u BiH asocira na Prijedor, gdje su Hrvati i Bošnjaci, odnosno nesrpsko stanovništvo istu morali nositi oko ruke, da se razlikuju od Srba. To je bio uvod u zločin i ubojstvo više tisuća nesrba, progon, silovanja i odvođenje u koncentracijske logore.