BIH Uhićen visokopozicionirani član crnogorske mafije

Lisice
Ilustracija

Pripadnici MUP-a Republike Srpske večeras u Banja Luci uhitili su jednog od članova Kavačkog klana, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Ova osoba, koja ima veoma značajan utjecaj u Kavačkom klanu, uhićena je oko 19 sati na parkingu kod džamije Ferhadija.

"Riječ je o visokopozicioniranom članu Kavačkog klana. Važi za osobu koja ima jak utjecaj u ovoj grupi", pojasnio je izvor portala Srpskainfo.

Očevici uhićenja su ispričali da su policajci izvukli osumnjičenog iz vozila, te bacili na parking i stavili mu lisice na ruke.

Kako piše crnogorski portal Vijesti.me, u Banja Luci je uhićen Almir J. za kojim je 2018. raspisana tjeralica zbog pokušaja likvidacije Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće.

U optužnici koju je podigao specijalni tužitelj Saša Čađenović navodi se da su Almir J. i Adnan O. zajedno sa Eldarom Nurkovićem, Darkom Milićem, Đorđijem Cicmilom i Enzanom Cirikovićem pokušali likvidaciju Đurovića na način što su na njegov motor zakačili eksplozivnu napravu u kolovozu 2018. godine.

Ciriković je tijekom istrage priznao i da je postavio eksplozivnu napravu ispod Đurovićevog motora, točnije ispod blatobrana prednjeg točka. Dodaje se i da je 28. i 29. kolovoza tu napravu više puta pokušao daljinski da aktivira Almir J., dok je motorom upravljao Đurović.

Adnan O. je brat ubijenog Armina Muše Osmanagića, koji se u policijskoj evidenciji vodio kao vođa jednog od barskih kriminalnih grupa. Jovo Đurović, koji je bio meta te kriminlane grupe, brat je Luke Đurovića, koji je stradao u prometnoj nesreći u Kotoru u listopadu 2013. godine.

U obrazloženju optužnice navodi se izjava i Jove Đurovića - da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv optuženih, iako je tog dana, prema njegovom kazivanju, na motociklu vozio djecu. Policija još uvijek traga za Adnanom O., navodi ovaj crnogorski portal.