BIH Poskupjelo gotovo sve

BIH Poskupjelo gotovo sve
Ilustracija

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u kolovozu u prosjeku su više za 0,2 posto u odnosu na srpanj.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 0,5 posto, alkoholna pića i duhan za 0,3 posto, zdravstvo za 0,1 posto, rekreacija i kultura za 0,4 posto, te namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,6 posto, za koliko je u prosjeku skuplji i prijevoz, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Odjeća i obuća, u kolovozu u odnosu na srpanj, u prosjeku su jeftiniji za 1,1 posto, a ostala dobra i usluge za 0,1 posto.

Razina cijena u kolovozu ove, u odnosu na kolovoz prethodne godine viša je za 2,3 posto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 3,6 posto, alkoholna pića i duhan za 1,9 posto, stanovanje i režijski troškovi za 0,9 posto, zdravstvo za 0,7 posto, prijevoz za 9,5 posto, rekreacija i kultura za 1,1 posto, obrazovanje za 0,2 posto, restorani i hoteli za 0,5 posto te ostala dobra i usluge za 0,5 posto.

U kolovozu ove, u odnosu kolovoz prošle godine, odjeća i obuća u prosjeku su jeftiniji za 9,5 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,1 posto te komunikacije za 0,3 posto.