Beroš ostaje ministar zdravstva, parlametarna većina obranit će ga od opoziva

Vili Beroš
Davor Javorcic/PIXSELL

Vili Beroš ipak ostaje ministar zdravstva, piše Jutarnji list, navodeći da je dobio "žuti karton" i prolazno vrijeme da se uhvati ukoštac s problemima u sustavu, a parlamentarna većina obranit će ga u Saboru od oporbenog zahtjeva za opozivom.

Ministar Beroš sada ima tri važna zadatka: Provedba cijepljenja, nastavak borbe protiv covida-19 i reformu zdravstva. Ostaje ministar i vidi se da oporba taktizira oko opoziva svjesna da neće uspjeti kao ni prethodnih deset puta - kažu neslužbeno u vladi, navodi dnevnik.

Drugi sugovornik iz HDZ-a potvrđuje da će premijer obraniti Beroša u Saboru i kako je dobio zadatak da se uhvati posla. Mora biti odlučan ubrzati cijepljenje, pripremiti reformu, a ovo je sad možda i dobra prilika, vjetar u leđa da se napokon krene u reformu jer to sada cijela javnost očekuje, kaže sugovornik Jutarnjeg lista.

Premijer Andrej Plenković i njegovi najbliži suradnici održali su jučer i sastanak vladajuće većine, gdje su svi bili suglasni oko toga da se Beroša obrani u Saboru, ali se ta tema i nije puno provlačila.

Jedan sudionik online sastanka kaže kako je, zapravo, oporba Berošu napravila veliku uslugu jer će ga premijer sada morati braniti u Saboru, donosi Jutarnji list.