Bermudski trokut u ladici Zdravka Čuljka progutao još jednu dokumentaciju

Vrapčići objekt
hercegovina.info

Nakon žitelja Bijelog Brijega koji su se u više navrata žalili na zadržavanje dokumentacije i kupnju vremena za investitore na Bijelom Brijegu, isto se događa i u Vrapčićima. U potpunosti bespravna kuća razlog je protivljenja susjeda, koji se grčevito bore da zaustave gradnju iste, no kada je trebalo doći do rušenja dokumentacija je misteriozno nestala. Izgleda da u ladici šefa Službe za građevinske propise Zdravka Čuljka ima i neki bermudski trokut, koji guta investitorima nepoželjnu dokumentaciju. Tako barem tvrde žiteljke Vrapčića.

“Inspektor Marin Musa je 15.10. 2020. poslao zahtjev o donošenju zakljucka o rušenju spomenute gradjevine šefu Službe za građevinske propise. Slučaj je ležao u ladici gosp. Čuljka 4,5 mjeseca unatoč tome što je inspektor slao požurnice. Nakon više telefonskih poziva dobili smo informaciju da će slučaj biti proslijeđen pravnici. U direktnom razgovoru sa njom par dana kasnije, ona negira da je dobila slučaj. Poslije više uzaludnih pokušaja da uđemo u trag predmetu, mi smo sve prijavili upravnoj inspekciji. Upravna inspekcija je intervenirala, i naložila da se slucaj riješi, ali se tada ispostavilo se da je dokumentacija o slučaju nestala. Inspekcija je naravno provjerila stanje kod inspektora Muse, te dobila dokaze da je sva dokumentacija uredno proslijedjena u listopadu. Nakon sto je inspektor ponovno poslao dokumentaciju, urbanizam konačno nakon 5 mjeseci donosi zaključak o dozvoli izvršenja rješenja”, navode žitelji Vrapčića.

Apsurdistan tek počinje. Urbanizam namješta zamku, odnosno odlučuje o rušenju temelja, ali ne i zidova jednog te istog objekta i sve pada u vodu.

“Iako u rješenju inspektor traži dozvolu za uklanjanje cijelog objekta, te navodi sve bespravno izvedene radove (temelji, podna ploča, vanjski i unutrašnji zidovi, cerklaži i a.b. ploča), urbanizam donosi zaključak u kojem nalaže rušenje samo temelja i podne ploče.  Inspektor smatra da se rješenje ne može izvršiti, jer bi on rušenjem temelja morao srušiti i cijeli objekat, a to nije navedeno u zaključku. Inspektor se stoga smatra obaveznim da obustavi izvršenje rješenja, te napiše novi zahtjev za donošenje zaključka. U međuvremenu se promijenio investitor, te su u razdoblju dok je zaključak ležao u ladici izvedeni dodatni radovi, te 'novi' investitor sada ima opet pravo žalbe. Novi investitor je žena uposlenog radnika kod prvobitnog investitora. Ona naravno koristi pravo žalbe, i tako se slučaj oteze u beskonačnost”, navode dalje mještani Vrapčića, a sve potkrijepljuju i dokumentacijom. 

Navode da su pokušali dobiti objašnjenje od Zdravka Čuljka i načelnice urbanizma Marine Deronjić o napisanom zaključku, gdje se ruše temelji nečega čemu se ne ruše zidovi!? Nisu im odgovorili.

Paralelno sa ovim procesom u istoj službi se obradjuje zahtjev za legalizaciju iste nekretnine koji je podnesen 2. rujna 2020. Slučaj vodi ista pravnica koja je izgubila dokumentaciju i pripremila gore spomenuti zaključak!?

Inače, o ovoj građevini smo već ranije pisali, a graditi ju je počeo Esmir Živojević za svoga djelatnika, koji nam je u telefonskom pozivu negirao da je on graditelj, premda ga je inspektor evidentirao kao takvog prilikom nadzora.  Živojević je vlasnik više ugostiteljskih objekata u gradu, a sada je iz ovog objekta izašao, a grade ga bespravno njegovi radnici. Bez ijedne dozvole. To je inspekcija više puta ustanovila. Međutim, uzalud.

Inače, ranije su se stanari Bijelog Brijega žalili da im je Čuljak tri mjeseca u ladici zadržavao žalbu, koja je bila presuda da ih se uključi u postupak izgradnje zgrade u njihovu naselju. Čuljak je na to odgovorio da je nije mogao proslijediti zbog koronavirusa, premda se drugostupanjski organ nalazi vrata do njih.