Bandić posjetio Međugorje, a nakon toga i Čitluk

U Međugorje je Bandić stigao oko 11 sati u pratnji Ive Jerkića (HDZ BiH), načelnika općine Čitluk, majke Blagice, sestre Tonke Macan, brata Drage, te članova njegova stožera.

 

Nakon mise Bandić je posjetio župni ured gdje ga je primio fra Petar Vlašić.

- Neću držati političke govore, rekao je fra Petar, te ispričao poučnu priču koju je nazvao "Krv nije voda". Priča je o nogometašu Sulejmanu Rebcu koji je iz Veleža prešao igrati za Hajduk. Kad se Hajduk trebao ogledati s Veležom, Sule je rekao treneru da ne može igrati. - Zašto?, upitao je trener. - Ne mogu protiv svojih, krv nije voda, odgovorio je Rebac.

- I mi u Hercegovini kažemo "krv nije voda". Neka pobijedi naša Hrvatska, zaključio je fra Petar te dometnuo: Tko je domovina? I onaj tko radi pošteno i onaj tko krade, svi su građani domovine. Ako smo pošteni i dobri, cvjeta život, ako rušimo domovinu, nema sreće.

- Uz ovo "krv nije voda" dodao bih da je preduvjet našeg opstanka na ovom terenu da budemo zajedno.Ako mi ne stavimo glave skupa, nitko nam neće pomoći, uzvratio je predsjednički kandidat domaćinu. Društvo je potom otišlo na ručak u restoran Dubrovnik, gdje im se pridružio fra Svetozar Kraljević, voditelj župe Majčino selo.

- Kad govorimo o našoj Hercegovini, vidimo čovjeka koji je došao u Zagreb siromašan. Bog mu je blagoslovio korake i život, a mi vidimo uspjeh i blagoslov svih nas. kada s njim radimo, to je izraz koliko volimo i ljubimo Hercegovinu i naš hrvatski narod, rekao je fra Svetozar pa su svi skupa pomolili i započeli jesti uz gangu koju je odgangala klapa Međugorje.

U 14 sati istoga dana Milan Bandić je položio vijenac i zapalio svijeću ispred spomen Križa poginulim braniteljima u centru Čitluka, a potom je  u prepunoj Kino dvorani održao predizborni skup.

brotnjo.info