ARAPOVIĆ OKO GRADNJE NA BUNSKIM KANALIMA „Nema Bošnjaka, Srba i Hrvata, oko kapitala odmah nađu tal i deal“

Oliver Arapović
Hercegovina.info

Predsjednik Udruženja "Majski cvijet" Oliver Arapović danas je održao konferenciju za tisak, gdje je govorio o najnovijim događanjima vezano za izgradnju MHE na Busnkim kanalima. Zapravo, tu i nema ništa novo.

„Odjel za urbanizam je u više navrata odbio urbanističku suglasnost, pa se investitor žalio, pa je to otišlo na višu instancu, na resorno županijsko ministarstvo, pa su oni to opet vraćali da se ovaj postupak rješava u Odjelu za urbanizam. Sad je u Odjelu za urbanizam taj postupak u nekoj fazi mirovanja i čekanja što će se dalje dogoditi“, kazao je Arapović.

Podsjetio je da konačno imamo i gradsku vlast, Gradsko vijeće, no da nisu ispunili očekivanja.

„Imali smo te izbore od kojih smo očekivali mnogo toga, da će se naš problem uzeti u neko ozbiljno rješavanje, da će se problem riješiti, a građani Bune i okolnih naselja. Nažalost, nismo naišli na razumijevanje. X puta smo slali gradonačelniku zahtjev da nas primi, da mu kažemo radi čega dolazimo, da nam je to gorući problem juga, da jednostavno sjednemo i ispričamo naše viđenje situacije, i da ne želimo bilo kakvu gradnju na Bunskim kanalima. Nažalost, kod gradonačelnika nismo našli na razumijevanje“, požalio se.

Identično je, kako kaže i sa Šerifom Špagom, koji je na čelu županijske Skupštine, no ni tu nisu našli za shodno da ga prime.

„Tražili smo sastanak i s Odjelom za urbanizam, nažalost ni tu nismo naišli na razumijevanje. U međuvremenu investitor je našao novu tvrtku koja bi mu trebala izraditi studiju utjecaja na okoliš, a pojavila se nova tvrtka, koja je iz Sarajeva. Zvali su i mene na sastanak, tako da nismo htjeli ulaziti u bilo kakve rasprave, jer je naš stav jasan, da gradnje na Bunskim kanalima nema“, ustvrdio je.

Arapović kaže da su ga iz te tvrtke pomalo i uvrijedili, postavivši mu pitanje kome čuva Bunske kanale kad svakodnevno iz Bih odlazi na desetine ljudi.

„Odgovorio sam da ih čuvam od takvih kakvi su oni. Vrlo brzo se svi nađu kad je u pitanju kapital, bilo da su Bošnjaci, Hrvati, ili Srbi. Oko kapitala se nađete i odmah nađete tal i deal“, ustvrdio je Arapović.

Kazao je da je investitor na Bunskim kanalima Hercegovina-građevinsko zanatstvo d.o.o Mostar obnovljivi izvori, a novinare uputio da sami provjere tko stoji iza te tvrtke.