ANALIZA PO GRADOVIMA Cijene goriva su na rekordnim razinama, a evo gdje se u Hercegovini može proći najjeftinije

Gorivo benzinska
Ilustracija

Diljem Hercegovine već danima cijene goriva su na rekordno visokim cijenama, iako se benzin uglavnom drži ispod 3 marke, dizel je na većini crpki blizu 3,5 KM. Analizu cijena goriva po gradovima uradili smo na temelju aplikacije Ministarstva trgovine te donosimo presjek cijena, kao i mjesta gdje se nešto može i uštedjeti u ovim teškim vremenima. 

ČAPLJINA
Dizel je najjeftiniji na Gazpromu u Gabeli po cijeni od 3,21 KM. Benzin je najjeftiniji također u Gabeli, ali ovaj put na benzinskoj crpki Gaz s cijenom 2,76 KM. Plin s cijenom od 1,46 KM je najjeftiniji na Suškovim crpkama u Tasovčićima i Gabeli.

ČITLUK
Marinčić ima najjeftiniji dizel s cijenom 3,46 u Broćanskoj i Volarića strani, dok mu se u najjeftinijem benzinu pridružio i Circle na Tromeđi te se na ove tri benzinske crpke može usuti benzin po cijeni 2,81 KM. Marinčić također nudi najjeftiniji plin po cijeni 1,61 KM.

GRUDE
Gazprom u ulici Franje Tuđmana je najjeftiniji s cijenom 3,36 KM po litru dizela, dok TI-Oil u Gorici ima najjeftiniji benzin od 2,81 KM. Plin od 1,56 KM je najjeftiniji na Hifi u Sovićima.

JABLANICA
Ovaj grad se može 'pohvaliti' kao jedan s najskupljim derivatima. Najjeftiniji dizel je 3,51 KM na Gradactransu, dok je na Maksumiću benzin najjeftiniji s cijenom 2,86 KM, a plin je 1,61 na obje benzinske crpke koje ga imaju, odnosno i na Baliću i Energopetrolu.

KONJIC
Nešto niže cijene u ovom gradu imaju od svojih susjeda, pa je dizel najjeftiniji na Gazpromu po cijeni 3,46 KM, a Petrol nudi za 2,76 KM najjeftiniji dizel. Pliin je najjeftiniji, opet, na Gazpromu.

LJUBUŠKI
Holdina u Zvirićima ima dizel po 3,26, a Antunovićev AGS benzin po 2,71 KM. Plin se po cijeni od 1,61 KM može naći na Kerametalu, AGS-u, Holdini te Gazpromu.

MOSTAR
Mostarska prijestolnica se također ne svrstava među one koji imaju jeftine naftne derivate. Selex na sjevernom izlazu iz grada dizel prodaje po 3,41 KM, dok se benzin od 2,76 KM može pronaći na 7 lokacija u gradu, a i na svim ostalim mjestima je 2,81 KM. Plin je najjeftiniji na Selexu i Hifi.

NEUM
TI-Oil i Holdina imaju iste cijene dizela i benzina. Dizel je 3,51 KM, a benzin 2,86 KM, dok je plin za 5 feninga jeftiniji na Holdini po cijeni od 1,56 KM

POSUŠJE
Verdić iz Rakitna ima najjeftiniji dizel od 3,41 KM, a benzin je najjeftiniji u na dva mjesta i to u TI-Oil te Lager po cijeni 2,81 KM. Plin je i ovdje najjeftiniji na Hifi s cijenom 1,51 KM.

PROZOR-RAMA
TI-Oil i Tadić-Co imaju najjeftiniji dizel s cijenom od 3,51 KM, a benzin na Europetrolu 2,81 KM. Plin se može jedino kupiti u Holdini po cijeni 1,66 KM.

RAVNO
U ovom malom gradiću na jugu Hercegovine koje ima jednu benzinsku crpku EOL Petrol dizel je 3,41 KM, benzin 2,86 KM, a plin 1,71 KM.

ŠIROKI BRIJEG
Najjeftiniji su Gazprom u Klancu i Petrol u Ulici pobijenih franjevaca po cijeni od 3,46 KM, dok je najjeftiniji benzin u Gudelja i Miškića s 2,76 KM. Plin od 1,61 KM može se pronaći u Bagarića i Holdini.

STOLAC
U cijelom gradu dizel se može kupiti po cijeni 3,51 KM po litru, a isto je i s benzinom koji svugdje košta 2,81 KM. Cijena plina je također ista, odnosno 1,66 KM na oba mjesta gdje se prodaje, odnosno na benzinskoj crpki Pažin u Hodovu te Markbenz u Aladinićima.

TOMISLAVGRAD
Avangarde u ulici Mijata Tomića nudi dizel za 3,36 KM, a benzin na Coral, Božića i BTG po 2,76 KM po litru, dok je plin najjeftiniji na Coralu s cijenom 1,46 KM.

Kako saznajemo, građani bi mogli odahnuti u narednim tjednima zbog nabavne cijene goriva koje su došle u terminale te bi tako prilikom iduće nabavke krajnji potrošači mogli osjetiti olakšanje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.