ANALIZA KVALITETE VODE Mostarci će konačno znati kakvu vodu piju

voda,analiza,Mostar,eko hub blagaj
Ilustracija

EKO HUB BLAGAJ i Omladinski klub Novi Val zajedno sa van.prof.dr Lejla Riđanović provode istraživanje kvalitete vode za piće na području Grada Mostara.

Ovo istraživanje ima za cilj osigurati pouzdane podatke o mikrobiološkom i fizičko-kemijskom stanju vode koju građani konzumiraju, te pružiti stručnu analizu rezultata kako bi se procijenila njena zdravstvena ispravnost.

U skladu sa Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, uzorci vode će biti uzeti sa 8 različitih lokacija na teritoriju Grada Mostara. Analize će se provesti kako bi se procijenila mikrobiološka i fizičko-kemijske karakteristike vode, čime će se dobijeni podaci pružiti javnosti kroz okrugli stol i Dokument - Tumačenje i stručna analiza rezultata istraživanja i procjena kvalitete vode.

Ovo istraživanje ima za cilj doprinijeti transparentnosti i podizanju svijesti o važnosti zaštite voda.

Analize vode za piće bit će provedene na ovlaštenim laboratorijskim institucijama kako bi se osigurala njihova pouzdanost i kredibilnost. Rezultati će biti stručno obradjeni i predstavljeni javnosti kroz priopćenje za medije, a takođe će biti dostupni na web stranici  Eko HUB Blagaj.

Krajnji cilj ovog istraživanja je da se građanima pruže relevantne informacije o kvalitetu vode koju koriste za piće na području Grada Mostara, kako bi se povećala svijest o potrebi za očuvanjem i zaštitom izvora pitke vode kao i rijeka.

voda,analiza,Mostar,eko hub blagaj