VIDEO  AKCIJA "TRANSPORTER" Uhićeno još šest osoba koje se sumnjiče da su dio velike kriminalne grupe

Akcija Transporter
MUP RS

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminilitet Ministarstva unutrarnjih poslova Republike Srpske u suradnji s pripadnicima Granične policije BiH i Federalne uprave policije, te pod nadozorom Tužiteljstva BiH, danas su u nastavku operativne akcije "Transporter“, uhitili šest osoba inicijala D.P., D.P. i G.S. iz Banja Luka, H.H. i M.Č. iz Bugojna i E.H. iz Sarajeva, priopćeno je večeras iz MUP-a RS.

Osobe su uhićene zbog postojanja osnova sumnje da su isti počinile kaznena djela „organizirani kriminal“ u vezi s kaznenim djelom „neovlašteni promet opojnim drogama“ i kaznenim djelom „neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene“.  

Na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je veći broj pretresa vozila i objekata koje koriste navedene osobe na području oćina Banja Luka, Laktaši, Sarajevo i Bugojno, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto više komada vatrenog oružja, streljiva, skupocjena putnička motorna vozila, veći broj mobilnih telefonskih aparata te određena poslovna dokumentacija u vezi poslovanja gospodarskih subjekata.

Sadržaj se učitava...

Nakon završene kriminalističke obrade, uhićene osobe bit će predane tijekom današnjeg dana postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH.

Akcija „Transporter“ je usmjerena na razotkrivanja organizirane kriminalne grupe koja se bavila izvršenjem kaznenih djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i krijumčarenjem akcizne robe,a realizira se u kontinuitetu u vremenskom razdoblju od 17.07.2021. godine do dana 19.06.2023. godine uz suradnju i podršku EUROPOL-a, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Podsjećamo da je do sada ukupno uhićeno 38 osoba od čega šest policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, jedan savjetnik Ministra sigurnosti u Savjetu ministara BiH i jedan pripadnik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. Također, pronađeno je i privremeno oduzeto 303,8 kg opojne droge marihuana, veće količine novca (oko 250.000 eura), oružja i municije, više skupocjenih vozila, veći broj mobilnih telefonskih aparata i određena poslovna dokumentacija.

U tijeku realizacije operativne akcije provedena je financijska istraga kojom je privremeno blokirana imovina u vrijednosti oko 12 milijuna konvertibilnih maraka, priopćeno je iz MUP-a RS.