ZAPLJENA 350 KG DROGE Pritvor zbog šverca droge koju su skrivali u svojim poduzećima

Zatvor rešetke ruke
Ilustracija

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva BiH i odredio jednomjesečni pritvor uhićenima u akciji 'Transporter', saznaje 'Dnevni avaz'.

U akciji 'Transporter', uhićeni su Bojan C., nekadašnji savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH, ali i Mladen M., Saša R., Aleksandar N., Ivan J. i Dragan K. 

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva i da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, utjecati na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Ova grupa, uhićena prije tri dana osumnjičena je da je sudjelovala u organiziranom međunarodnom švercu narkoticima, iz BiH u Europu. Tužiteljstvo je navelo da su djelovali kao organizirana grupa koja se bavila isključivo švercom droge.

Droga je, kako je kazao tužitelj Dubravko Čampara, bila lagerovana u skladištima poduzeća koje su osumnjičeni posjedovali na području RS.

U ovoj akciji zaplijenjena su 303 kilograma marihuane, vrijednosti oko 1,2 milijuna KM. Oduzeta su i skupocjena vozila, koje su koristili za prijevoz droge, ali i veliki iznos novca. Pronađeno je i 56 kilograma kokaina.

I ova grupa razbijena je dekripcijom aplikacije 'Sky', nakon čega su članovi praćeni mjesecima, putem posebnih istražnih radnji, po nalogu Suda i Tužiteljstva BiH. Utvrđeno je da je na čelu grupe bio Bojan C., a ispod njega u strukturi su bili Petar D., Saša R. i Aleksandar N., dok su ostali uglavnom imali ulogu kurira, naveo je 'Avaz'.