AKCIJA ŠIROKOBRIJEŠKE POLICIJE Pronašli su vrećicu s marihuanom, sudjelovao i pas za detekciju droga

Policija Široki Brijeg
mup žzh

Postupajući u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga policijski službenici Policijske uprave Široki Brijeg, u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH te uz ispomoć Specijalne policije MUP-a HNŽ-a sa službenim psom za detekciju droga MUP-a HNŽ-a, rasvijetlili su kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', priopćeno je danas iz MUP-a ŽZH.

Naime, temeljem operativnih saznanja PU Široki Brijeg, uz suglasnost županijskog tužitelja, zatražila je od Općinskog suda u Širokom Brijegu Naredbu o pretrazi obiteljske kuće, drugih objekata i vozila koje koristi D. B. (32), s prebivalištem u mjestu Crne Lokve.

Temeljem naredbe o pretrazi izdane od strane Općinskog suda u Širokom Brijegu policijski službenici PU Široki Brijeg, Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH i Specijalne policije, uz angažman službenog psa za detekciju droga MUP-a HNŽ-a, jučer su u mjestu Crne Lokve izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi D. B. (32).

Tom prilikom policijski službenici pronašli su, te na izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli, PVC vrećicu sa neutvrđenom količinom suhe biljne tvari koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu, vagu za precizno mjerenje, mrvilicu i druge predmete koje se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

D. B. (32) uhićen te je u službenim prostorijama PU Široki brijeg nad njim zavedena kriminalistička obrada.

Po kompletiranju predmeta PU Široki Brijeg podnijeti će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće izviješće protiv D. B. (32).