AFERA POVLAŠTENE KARTE Federalna uprava policije analizira dokumentaciju i saslušava odgovorne iz “Mo-Parking-a"

Mostar parking, FUP

Pripadnici Federalne uprave policije po zahtjevu Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, provode prikupljanje i analizu dokumentacije “Mo-Parking” d.o.o. Mostar, kao i saslušanja određenog broja osoba koji se dovode u vezu s predmetom nelegalnog izdavanja povlaštenih parking karata koje je direktor ovog poduzeća Ivan Barbarić izdao samom sebi i određenom broju bliskih suradnika.

Prijavu protiv Barbarića podnijela je Udruga Bura info, a Tužiteljstvo HNŽ je formiralo predmet.

"Povodom kaznene prijave protiv odgovornih osoba u “Mo-Parking” d.o.o. Mostar, Tužiteljstvo HNŽ je zaprimilo obavijest Federalne uprave policije (FUP) Sarajevo, u kojoj navode da je do sada djelomično postupljeno po zahtjevu postupajućeg tužitelja, te da će  nakon obavljene analize pribavljene dokumentacije i postupanja po drugim naloženim mjerama i radnjama od strane tužitelja, Tužiteljstvu dostaviti kompletirano Izvješće. Dakle, Federalna uprava policije (FUP) Sarajevo pod nadzorom Tužiteljstva HNŽ nastavlja sa poduzimanjem mjera i radnji u ovom predmetu," rečeno je iz Tužiteljstva HNŽ za Hercegovina.info.

Podsjetimo, kako smo jedini pisali direktor Mostar Parkinga Ivan Barbarić izdao je niz povlaštenih karata po članku 10. (namijenjenih policiji i vatrogascima), te ni on ni prvi suradnici nisu plaćali parking u Mostaru.

Barbarić je izdavao besplatne odnosno povlaštene parking karte suprotno članku 10. Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara donesene od strane mostarskog Gradskog vijeća

Barbarić je sebe prebacio iz Zone 2 u Zonu 1, a sam sebi izdao povlaštenu kartu po članku deset koja je namijenjena hitnoj medicinskoj pomoći, policiji i vatrogascima. I ne samo to, za njegovo vozilo izdana je povlaštena karta za sva posebna zatvorena parkirališta koja ne spadaju u gradske zone Ćiro, Federalna, Đački, Katedrala i Stadion. Isto je urađeno i za Peru Grubišića, voditelja odjela JP Mostar Parking, četvero blagajnika, ali i neka poduzeća i pravne osobe.
Ta je povlastica ostavljena samo policiji i vatrogascima, a čelni ljudi parkinga su je zlorabili. 

"U vezi predmeta izdavanja povlaštenih parking karata menadžmentu “Mo-Parking” d.o.o. Mostar, obavještavamo Vas da Federalna uprava policije postupa po Zahtjevu Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, te se provodi prikupljanje i analize dokumentacije “Mo-Parking” d.o.o. Mostar, kao i saslušanja određenog broja osoba koji se dovode u vezu sa navedenim predmetom", odgovoreno je iz FUP-a na upit portala hercegovina.info 

"Po završetku radnji bit će sačinjen Izvještaj i dostavljen Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije", rečeno je iz Federalne uprave policije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.