FUP ISTRAŽUJE MO-PARKING Provjerava se izdavanje povlaštenih parking karata direktoru i suradnicima

Ivan Barbarić, mostar parking, fup

Direktora Mostar parkinga Ivana Barbarića zbog povlaštenih parking karata koje je izdao sebi i prvim suradnicima istražuje Federalna Uprava Policije (FUP).

Prijavu protiv Barbarića podnijela je Udruga Bura info, a Tužiteljstvo HNŽ je formiralo predmet.

"Vezano za kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u “Mo-Parking” d.o.o. Mostar, podnositelja odvjetnika Milenka Krčuma, možemo Vas obavijestiti da je ista zaprimljena, te da je formiran predmet u ovom Tužiteljstvu. Nakon uvida u prijavu i privitke, postupajući tužitelj je uputio zahtjev za postupanje i prikupljanje potrebitih obavijesti  Federalnoj upravi policije (FUP) Sarajevo, a sve u cilju provjere navoda kaznene prijave.  Dakle, poduzimanje radnji u ovom predmetu je u tijeku", navela je u odgovoru na naš upit glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič.

Podsjetimo, kako smo jedini pisali direktor Mostar Parkinga Ivan Barbarić izdao je niz povlaštenih karata po članku 10. (namijenjenih policiji i vatrogascima), te ni on ni prvi suradnici nisu plaćali parking u Mostaru.

Barbarić je izdavao besplatne odnosno povlaštene parking karte suprotno članku 10. Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara donesene od strane mostarskog Gradskog vijeća

Barbarić je sebe prebacio iz Zone 2 u Zonu 1, a sam sebi izdao povlaštenu kartu po članku deset koja je namijenjena hitnoj medicinskoj pomoći, policiji i vatrogascima. I ne samo to, za njegovo vozilo izdana je povlaštena karta za sva posebna zatvorena parkirališta koja ne spadaju u gradske zone Ćiro, Federalna, Đački, Katedrala i Stadion. Isto je urađeno i za Peru Grubišića, voditelja odjela JP Mostar Parking, četvero blagajnika, ali i neka poduzeća i pravne osobe.

Napominjemo da je ta povlastica ostavljena samo policiji i vatrogascima, a čelni ljudi parkinga su je zlorabili. Po saznanjima portala Hercegovina.info prijavu je podnio Milenko Krčum, punomoćnik Udruge Bura info, koja se bori za vraćanje kvartovskog parkinga građanima Mostara, budući da je Mostar jedini grad u BiH koji naplaćuje kvart.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.