AFERA "DIPLOMA" Sebija Izetbegović dobila rok do kojeg se mora izjasniti

AFERA "DIPLOMA" Sebija Izetbegović dobila rok do kojeg se mora izjasniti
Avaz

Na jučerašnjoj 54. redovnoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu (UNSA) izabrani su članovi novog povjerenstva koje će provjeravati diplomu ravnateljice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Na čelu povjerenstva bit će Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, a članovi Kenan Filipović, generalni tajnik Univerziteta u Sarajevu, Vesna Lazić, tajnik Pravnog fakulteta, te Berina Smajlović-Doljančić, šefica Službe za pravne poslove UNSA-e

Ovo povjerenstvo treba izvršiti analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu prof. dr. Sebije Izetbegović.

Još pet grupacija znanosti dostavit će po jednog predstavnika, a rok je do utorka, kada će se znati kompletan sastav povjerenstva.

"To povjerenstvo čeka izjašnjenje prof. dr. Sebije Izetbegović, a paralelno s tim analizira već prikupljenu dokumentaciju kojom Univerzitet raspolaže. Ono što javnost nama često spočitava jeste da otežemo, ovo je posljednje povjerenstvo koju je imenovao Senat. Nakon što prođe mjesec, koji smo na prošloj izvanrednoj sjednici Senata ostavili profesorici Izetbegović, povjerenstvo će imati i to izjašnjenje, ako ga ona da. Potom slijedi daljnja procedura prema Senatu", kazao je za „Avaz“ rektor Univerziteta prof. dr. Rifat Škrijelj.

Nakon toga, kako je rekao, zakazat će se izvanredna sjednica Senata na kojoj će se zauzeti konačan stav o ovom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prof. dr. Škrijelj očekuje da do 18. veljače dobiju službeno izjašnjenje prof. Izetbegović.

"Ova procedura će biti vođena onako kakoje treba jedan univerzitet voditi", dodao je.