VIDEO  86-godišnji Hercegovac se popeo na najviši vrh u BiH

Osamdesetšestogodišnji Vojin Mišeljić iz Trebinja proteklog vikenda je sa planinarima iz Trebinja osvojio najviši vrh u BiH, Maglić (2.386 mnv).

Iako u devetom desetljeću života, taj vitalni Trebinjac tvrdi da uspon na Maglić nije nimalo lak, ali ako ste se u životu posvetili radu, zdravim životnim navikama i održavanju fizičke forme, onda se i na najvišem vrhu u državi možete naći uz osmijeh i bez većih poteškoća.

Mišeljić je sa Prijevora na Trnovačko jezero stigao u subotu, a uspon je narednog dana uspješno izvršen pravcem sa Trnovačkog jezera.

Uspon je završnog dana, kako nam priča Vojin, bio malo otežan oblačnim vremenom i maglom na završnom dijelu uspona, ali na sreću svih sudionika, po dolasku na vrh oblaci su se razmakli, tako da je on bio okupan sunčevim zracima i savršenim pogledom koji se po lijepom vremenu pruža sa ovog planinskog gorostasa.

Maglić planinarenje

"Uspon na Maglić trajao je četiri sata, dok je povratak na Trnovačko jezero trajao dva i pol sata", priča nam Vojin i dodaje da je na stazi sreo veliki broj planinara.