BIDEN "Razgovarat ću s Putinom samo pod jednim uvjetom"

BIDEN "Razgovarat ću s Putinom samo pod jednim uvjetom"

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da će razgovarati s Vladimirom Putinom ako ruski čelnik izrazi želju za primirjem s Ukrajinom, ali da će to učiniti samo u dogovoru s NATO saveznicima. "Spreman sam ako je voljan razgovarati, kako bih saznao što želi učiniti", rekao je Biden tijekom konferencije za novinare u Bijeloj kući, nakon trosatnog sastanka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. "Ali to ću učiniti samo u dogovoru sa svojim NATO saveznicima. Neću to učiniti sam."

Biden je dao izjavu nakon što je osudio Putina za invaziju na Ukrajinu, nazivajući postupke ruskog predsjednika "bolesnim". Nakon privatnog sastanka, Biden i Macron međusobno su se pohvalili unatoč napetosti zbog razlika u odnošenju prema ukrajinskoj krizi i negodovanja Francuske koja smatra da Bidenova administracija vodi nepravednu ekonomsku politiku, prenosi Index.

Biden je na konferenciji za medije priznao da Francuska i Sjedinjene Države povremeno imaju "neke male razlike, ali nikada značajne". Naglasio je i jedinstvo između zemalja kada je riječ o invaziji na Ukrajinu.

"Danas ponovno potvrđujemo da ćemo se, kao što sam rekao, zajedno suprotstaviti ovoj brutalnosti", rekao je Biden. "I nastavit ćemo snažno podržavati ukrajinski narod dok brani svoje domove i svoje obitelji, svoje bolnice, svoj suverenitet, svoj integritet i protiv ruske agresije."