AKCIJA "START" Uhićen načelnik Općine Stari Grad, njegov sin i tajnica

Akcija Start uhićenja
Klix

U okviru akcije "Start" koju su provodili pripadnici MUP-a Sarajevske županije u suradnji s EUROPOL-om, uhićeni su načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid Hadžibajrić, te tajnica Općine Alma Destanović.

Policija je pretresala Općinu Stari Grad prema naredbi Suda BiH i Županijskog suda u Sarajevu i u suradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužitelja Sarajevskog i Državnog tužiteljstva.

Kako je Avaz još jutros objavio, osumnjičeni načelnik ove općine Ibrahim Hadžibajrić, protiv kojeg je kasnije u tijeku dana potvrđena optužnica u drugom predmetu, koji se tiče nezakonitog zapošljavanja.

Svi uhićeni se sumnjiče za organizirani kriminal i pranje novca, a kako se doznaje razotkrila ih je Sky aplikacija.

"U dosadašnjem tijeku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila", saopćeno je ranije danas iz MUP-a.

FOTO: Klix

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od deset fizičkih i  osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal i zloupotrebe u višemilijunskim iznosima.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na kaznena djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.