AKCIJA POLICIJE U ISTOČNOJ HERCEGOVINI Uhićene četiri osobe, oduzeta droga i oružje

AKCIJA POLICIJE U ISTOČNOJ HERCEGOVINI Uhićene četiri osobe, oduzeta droga i oružje
Hercegovina.info

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u prethodnim danima realizirali niz planskih aktivnosti kojima je bio cilj prikupljanje dokaza za rasvjetljavanje kaznenih djela "Teška krađa“ i kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga koja su počinjena u prethodnom razdoblju na području općine Nevesinje.  

Policijski službenici PU Trebinje su izvršili pretrese obiteljskih kuća, okućnica i vozila na šest lokacija koje koriste osobe inicijala: B.M., S.M., S.M., D.Č., S.T. i M.B.

Prilikom pretresa obiteljske kuće, okućnice i vozila koje koristi osoba inicijala M.B. pronađena je određena količina oružja i streljiva koja je oduzeta uz izdatu potvrdu o privremeno oduzetim predmetima. Protiv navedene osobe će nakon dokumentiranja predmeta biti podneseno izvješće Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju o počinjenom kaznenom djelu "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pretresa obiteljske kuće, okućnice i vozila koje koristi osoba inicijala D.Č. pronađena je određena količina oružja i municije koja je oduzeta uz izdavanje potvrde o privremeno oduzetim predmetima. Protiv navedene osobe će Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju nakon dokumentiranja predmeta biti dostavljeno izvješće za počinjeno kazneno djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će Sudu za prekršaje biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja po Zakonu o oružju i streljivo. 

Kod osobe inicijala S.T. prilikom pretresa obiteljske kuće, okućnice i vozila pronađena je određena količina opojne droge koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu. Osobe je sankcionirano izdavanjem prekršajnog naloga na osnovu Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. 

Osobe inicijala M.B., B.M., S.M. i S.M. su uhićene i kriminalistički obrađena.

Policijski službenici PU Trebinje nastavljaju poduzimati mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju s ciljem rasvjetljavanja kaznenih djela "Teška krađa“ i kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga koja su evidentirana na području općine Nevesinje u prethodnom razdoblju.

Prema neslužbenimm saznanjima oduzeti su automatska puška, poluautomatska puška, 158 metaka i osam okvira za automatsku pušku. Oduzeta je i opojna droga marihuana.