AKCIJA 'MARDELJ' Uhićen direktor zatvora i osumnjičeni za ubojstvo policijskog inspektora Markovića

Uhićen direktor zatvora u Bijeljini
BN

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Bijeljina i Žandarmerije MUP-a RS pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Bijeljina, a po Naredbi Osnovnog suda u Bijeljini danas su u okviru akcije kodnog naziva "Mardelj" izvršili pretrese pritvorskih i drugih prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina u Bijeljini", priopćeno je iz MUP-a RS.

Sadržaj se učitava...

"Nakon završenog pretresa tri osobe su privedene u prostorije Policijske uprave Bijeljina na dalju kriminalističku obradu. Prilikom pretresa policijski službenici su oduzeli predmete i dokumentaciju koja će poslužiti u daljem kaznenom postupku, kao i vreću s tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain", dodaje se u priopćenju.

Akcija „Mardelj“ je usmjerena na rasvjetljavanje kaznenih djela „zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ u vezi sa omogućavanjem pritvorenim osobama određenih pogodnosti, suprotno zakonu o izvršenju kaznenih sankcija RS i Pravilniku o kućnom redu.

Kako saznaje BN, jedan od trojice uhićenih je i direktor KPZ Bijeljina Milenko Gajić, a među oosbama zbog kojih je pokrenuta akcija “Mardelj” je i Nikola K., koji je osumnjičen za ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića u listopadu prošle godine u Bijeljini.